Csalókra figyelmeztet az OTP

MN

2017. július 17., hétfő 17:18, frissítve: hétfő 17:26

Adathalászok igyekeznek visszaélni az OTP nevével, a bank ezért mindenkit arra figyelmeztet, hogy ne dőljön be nekik. A csalók olyan üzenetet küldenek az ügyfelek telefonjaira, amelyben azt ecsetelik, hogy „adatkezelési és adatvédelmi okokból” regisztrálni kell a készüléket, ennek hiányában illetéktelenek férhetnek hozzá a különféle utalásokkor kapott kódhoz. Az ezt bővebben kifejtő, egyébként igen hosszú mondat végén azt kérik, hogy a felhasználók kattintsanak egy ott megadott hivatkozásra. Ez az, amit ne tegyen meg senki.

Az OTP egy hivatalos közleményben és saját honlapján is azt hangsúlyozta, hogy ezt a szöveget nem ők küldték el az ügyfeleknek. Arra kérnek mindenkit, hogy a saját védelme és biztonsága érdekében ne töltse le az alkalmazást, és ne adjon meg semmilyen adatot.

Amennyiben valaki ezek után sem tudja biztosan, hogy egy üzenetet kitől kapott, segítséget kérhet az OTP Bank ügyfélszolgálatánál.

A szerkesztő ajánlja

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.