Csepreghy: Az ellenzék fújja fel a korrupciót

MNO

2017. március 20., hétfő 14:09, frissítve: hétfő 14:45

Mind a 10 millió magyart Orbán Viktorhoz lehet kötni, nemcsak Mészáros Lőrincet és Tiborcz Istvánt – mondta a 444.hu-nak adott interjújában Lázár János helyettese. Csepreghy Nándor szerint a két említett férfit démonizálják, csak feltételezések léteznek velük kapcsolatban. Szerinte a vádak mindössze 10 százaléka mögött van ténylegesen korrupció, az ellenzék felfújja a többi ügyet. Csepreghy Nándor egy korábbi ELTE-s előadásán ellenzéki marketingjelszónak nevezte a rendszerszintű korrupciót.

Mint mondta, a jelenlegi kormányzattal szemben ma Magyarországon nincs politikai alternatíva, ezért húzza rá mindenre az ellenzék a korrupciót, azt gondolják, hogy ezzel tudják támadni őket.

A portál az elmúlt évek konkrét korrupciós ügyeiről is kérdezte parlamenti államtitkárt, aki szerint csak Mészáros Lőrincre vagy Tiborcz Istvánra irányítani ezeket inkorrekt eljárás. Mint mondta, ezek az emberek nem azért nyernek sok közbeszerzést, mert Orbán Viktor barátai vagy rokonai, hanem mert sikeres vállalkozók. Mint mondta, Mészáros és a hozzá kötött cégek már a Fidesz-kormány előtt is nyertek közbeszerzéseket. Tiborcz cége pedig azért nyert annyi közbeszerzést energiatakarékos izzók beszerelésére, mert meglátta a lehetőséget, elsőként lett fontos szereplő ezen a piacon.

Az önkormányzati ingatlanok trükközéséről azt mondta, az önkormányzatok nem a reális piaci középárfolyamon, hanem annál alacsonyabban adják el a lakásaikat, amiket pedig bérbe adnak, azt nem mindig a szociálisan rászorulók kapják. Erről a rossz szabályozás tehet, ezt meg kellene változtatni. Az izsáki polgármester uniós támogatásból épült vadászházáról azt mondta, a városvezetőnek vissza kell majd fizetni a támogatást.

A szerkesztő ajánlja