Cserdi polgármestere befogadná az Őcsényből elhajtott menekülteket

MN

2017. október 4., szerda 18:04, frissítve: szerda 21:30

Cserdiben szívesen látjuk az Őcsényben nem kívánatos menekült családokat. Büszkék leszünk, ha nálunk pihennek néhány napot – mondta a Hír TV Szabadfogás című műsorában Bogdán László, Cserdi polgármestere. A hírről a műsor házigazdája, egyben a Heti Válasz újságírója, Dévényi István számolt be a lap internetes felületén.

Azt írta: „Mivel ott ültem mellette, így azt is hallottam, amikor Pörzse Sándor megkérdezte tőle, hogy »De mit szólnak ehhez a cserdiek?«. Mire Bogdán László azt válaszolta: »ők velem együtt 800 éve migránsok ebben az országban«.”

Ismert, a Tolna megyei Őcsényben Fenyvesi Zoltán panziótulajdonos látott volna vendégül menekült családokat, emiatt életveszélyesen megfenyegették, és megrongálták az autóját. A menekültek fogadásából a településen akkora botrány lett, hogy lemondott Fülöp János polgármester.

Korábban Orbán Viktor is állást foglalt az őcsényi eset kapcsán. A miniszterelnök semmi kivetnivalót nem lát abban, hogy a településen tiltakoznak (kiszúrják a panziótulajdonos kocsijának kerekét) a migráns gyerekek táboroztatása ellen. Az őcsényi panziótulajdonos szerint Orbán Viktor bűnpártoló.

Később Beer Miklós katolikus püspök is megszólalt, aki szerint az eset szonda a mai magyar társadalmunk állapotáról, a közhangulatról, amely elszomorítja. Székely János szombathelyi püspök pedig azt mondta, szívesen vendégül látná néhány napra a gyerekcsapatot, akár a püspökségen is. Ezzel szemben a magyar katolikus egyház vezetője, Erdő Péter esztergom-budapesti érsek faképnél hagyta a Hír TV stábját, amikor arról kérdezték, nem tartja-e szükségesnek az egyházi figyelemfelhívást a menekültek ügyében is.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.