Cserháti Péter: A dél-pesti kórház egymillió ember ellátását javítja majd

MN

2017. október 12., csütörtök 08:08, frissítve: csütörtök 09:07

Cserháti Péter, az Egészséges Budapestért program miniszteri biztosa szerint az Egyesített Szent István és Szent László Kórház (ESZSZK) és Rendelőintézet most induló fejlesztése egymillió ember ellátását teheti hatékonyabbá – írta az MTI. Az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában a miniszteri biztos azt is kiemelte, a három fővárosi egészségügyi centrum kialakításával az a kormányzat célja, hogy „világos rendszerbe szervezze” az ellátást, ahol egy „mindenre képes team” gondoskodik a betegekről – ez az ESZSZK esetében 1300-1400 ágyat jelent.

Cserháti Péter megemlítette, először is a jövő év elejéig 20 milliárd forintból pótolják a legelavultabb eszközöket, majd  ugyanekkora összeg jut építészeti tervezésre, előkészítésre, illetve jelentős összeget fordítanak 40 közép-magyarországi szakrendelő fejlesztésére is.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.