Csörrent a telefon és már ugrott is a kerékbilincs Szabó autójáról + Videó

Bűncselekmény gyanúja is fönnáll

MNO

2009. november 23., hétfő 17:26

Az ügyészségi dokumentumok szerint valakik bűncselekményt követtek el, amikor hivatalból leszerelték Szabó Zoltán országgyűlési képviselő autójáról a kerékbilincset. A Centrum Kft.-nél lefoglalt iratok alapján a telefon a közterület-felügyelettől érkezett.
Tekintse meg a hírTV összeállítását

Májusban és júliusban kerékbilincset helyeztek Szabó Zoltán szocialista képviselő autójára, de a büntetést egyik alkalommal sem fizették be. A kerékbilincset hivatalból szerelték le a Hír Televízió birtokába került ügyészségi dokumentumok szerint. Az egyik hatósági iratban az áll: „a személygépkocsi vonatkozásában bűncselekményt követtek el”.

Szabó Zoltán a főváros VII. kerületében lakik, ahol az önkormányzati parkolóhelyeket a Centrum Kft. üzemelteti. A cégnél tartott házkutatáson előkerültek a Szabó Zoltán autójának megbilincseléséről szóló jegyzőkönyvek másolatai. A „hivatalból megszüntetve” megjegyzést tollal írták rájuk.

A szocialista politikus azt állítja: nem tudta, hogy kocsija a „tilosban járt”. A hírTV kérdésére válaszolva tagadta, hogy ő intézte volna el, hogy levették a kerékbilincset az autójáról. „Nem tudom, miről beszél” – fogalmazott Szabó.

Az ügyészségi dokumentumok szerint a közterület-felügyelet telefonja után szerelték le hivatalból a kerékbilincset Szabó Zoltán autójáról.

Szabó Mihály, a Fővárosi Közterület-felügyelet igazgatója a hírTV-nek elmondta: csak speciális estekben lehet leszereltetni a kerékbilincset. Például ha a kocsi tűzcsap mellett parkol.

A Központi Nyomozó Főügyészség nem kommentálta az esetet. Hallgat a Centrum Kft. is, pedig az ügyészségi dokumentumok szerint a kft. nyilvántartásában is a „hivatalból leszerelve” megjegyzés szerepel Szabó Zoltán autójának rendszáma mellett.

(hírTV)

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.