Csőtörés a Gellért térnél: nagy munka kezdődik + Képek

BL

2012. július 2., hétfő 06:00, frissítve: hétfő 10:18

Vasárnap estére már minden lakásban volt vízszolgáltatás a XI. kerületi Szent Gellért tér környékén, a gépjárművek számára pedig reggel 6 órára oldják fel az útzárat – közölte vasárnap éjjel Kossa György, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának országos iparbiztonsági főfelügyelője. A BKK közlése szerint éjféltől helyreállt a közösségi közlekedés a Bartók Béla úton, az éjszakai buszok menetrend szerint közlekedtek.
Kattintson a csőtörésről készült képekért!

A főigazgatóság nem sokkal korábban tanácskozott az összes érintett szolgáltatóval annak érdekében, hogy hétfő reggel 6 órára minden környékbeli lakásban helyre tudják állítani a víz-, gáz- és áramszolgáltatást, és hogy a Gellért-téren és környékén megindulhasson a gépjárműforgalom – mondta a főfelügyelő. A felszíni hordalék eltakarítása reggelre befejeződik. Az eltört főnyomóvezetékeket a hét folyamán cseréli ki a vízművek, eközben az ivóvízellátás zavartalan lesz a környéki lakásokban.

Fotó: MTI


Kerülni kell az autósoknak

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint éjféltől helyreállt a közösségi közlekedés a Bartók Béla úton, az éjszakai buszok menetrendje sem változott, az autósoknak viszont kerülniük kell. Hétfő reggeltől a Bartók Béla úti villamosjáratok (18, 19, 41, 47, 49), illetve a 7-es és 173-as buszcsaládok is a megszokott rend szerint közlekednek. A térség részbeni megtisztításának köszönhetően az éjszakai buszok menetrendjében sem lesz változás, azonban az érintett 907-es, illetve 973-as járatokra a Szent Gellért téren a villamosok megállójából lehet felszállni.

Fotó: MTI


Károsodása miatt a BKK lezárta a forgalom elől a Budafoki utat a Szent Gellért tér és a Bertalan Lajos utca között, a helyreállítási munkák hétfőn megkezdődnek. A lezárás a 86-os busz vonalát érinti, amely ezért hétfőn üzemkezdettől továbbra is terelt útvonalon, a Szent Gellért tér – Műegyetem rakpart – Irinyi József utca útvonalon közlekedik mindkét irányban. Két mellékutca, a Csíky utca és az Orlay utca szintén jelentősen károsodott, így egyelőre azokon sem haladhat a közúti forgalom.

A metróban még szivattyúznak

A pincékbe betörő víz miatt vasárnap délután négyszáz lakást ideiglenesen el kellett hagyniuk lakóiknak, majd statikus megvizsgálta az épületek állagát, és megállapította, hogy egyik épület sem károsodott, így a lakók visszaköltözhettek. A pincék szivattyúzását már az éjszakai órákra teljesen befejezik, a metróalagút szivattyúzása azonban még 1–2 napot igénybe vesz – mondta Kossa György.

Fotó: MTI


Vasárnap délután egy 1000 milliméteres és egy 200 milliméteres nyomócső tört el a Bartók Béla útra nyíló Orlay utca 1. előtt. Több mint egy órán át ömlött a víz,  mire sikerült elzárni a vezetéket. A törésnél 15 méter átmérőjű, több méter mély gödör keletkezett. A környéken teljesen megállt a forgalom, a rendőrség lezárta a környéket. Semmilyen tömegközlekedési eszköz nem járt a Szent Gellért tér és a Móricz Zsigmond körtér között.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Pápay György

Pápay György

Nem bojkott kell, hanem mozgósítás

A választástól való távolmaradásról szóló vitáknak a Fideszben örülnek a legjobban.

Vass Norbert, Hegyi Zoltán, Vékony Zsolt

Egy mosókonyhából neki a világnak – Ma lenne 75 éves Cseh Tamás

Zenész, indián, rajztanár, egyszálgitáros, színpadra lépni izguló rendkívül összetett kulturális jelenség.

Stier Gábor

„Nem tiltakoznék amiatt, ha Ungvár felett magyar zászló lengene”

Az új hidegháború áldozatának tartja magát Oleg Bondarenko, az EU-ból lengyel döntésre kitiltott moszkvai politológus. Interjú.