Demcsák Zsuzsa csak a legfontosabb kérdést nem tette fel Rogánnak

MN

2017. szeptember 6., szerda 21:48, frissítve: szerda 15:47

Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetminisztere volt az ATV Egyenes beszéd című műsorának egyik vendége szerda este, ahol természetesen a kvótaperben hozott európai bírósági döntés volt a téma. A kabinetiroda vezetője természetesen arról beszélt, hogy a menedékkérőket elosztó kvóta rossz megoldás, és a magyar kormány nem kíván változtatni a politikáján.

A műsorvezető, Demcsák Zsuzsa felemlegette ugyan a szolidaritást mint európai alapelveket, de tizennégy percen keresztül hagyta, hogy Rogán a saját szája íze szerint beszéljen a kérdésről, például a százezrével áramló migránsokat és a „Soros-tervet” emlegesse. Egy dolgot pedig egyáltalán nem hozott fel: a magyar kormány által működtetett legális bevándorlási programot, a letelepedési kötvényeket, amelyet éppen Rogán javaslata alapján fogadott el a parlament.

A kötvényprogram hiánya annál is feltűnőbb volt, hogy az ATV Híradójában kifejezetten szembeállították a kötelező kvóta keretében befogadandó 1294 menedékkérőt és a kötvényprogrammal legálisan letelepedett 18 ezer embert. Sőt, a hírműsorban megszólalt Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje is, aki azt mondta: „Pénzért bármit, szolidaritásból semmit, ez az orbáni politika, ami ma megbukott Európában.”

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.