Demcsák Zsuzsa csak a legfontosabb kérdést nem tette fel Rogánnak

MN

2017. szeptember 6., szerda 21:48, frissítve: szerda 15:47

Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetminisztere volt az ATV Egyenes beszéd című műsorának egyik vendége szerda este, ahol természetesen a kvótaperben hozott európai bírósági döntés volt a téma. A kabinetiroda vezetője természetesen arról beszélt, hogy a menedékkérőket elosztó kvóta rossz megoldás, és a magyar kormány nem kíván változtatni a politikáján.

A műsorvezető, Demcsák Zsuzsa felemlegette ugyan a szolidaritást mint európai alapelveket, de tizennégy percen keresztül hagyta, hogy Rogán a saját szája íze szerint beszéljen a kérdésről, például a százezrével áramló migránsokat és a „Soros-tervet” emlegesse. Egy dolgot pedig egyáltalán nem hozott fel: a magyar kormány által működtetett legális bevándorlási programot, a letelepedési kötvényeket, amelyet éppen Rogán javaslata alapján fogadott el a parlament.

A kötvényprogram hiánya annál is feltűnőbb volt, hogy az ATV Híradójában kifejezetten szembeállították a kötelező kvóta keretében befogadandó 1294 menedékkérőt és a kötvényprogrammal legálisan letelepedett 18 ezer embert. Sőt, a hírműsorban megszólalt Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje is, aki azt mondta: „Pénzért bármit, szolidaritásból semmit, ez az orbáni politika, ami ma megbukott Európában.”

A szerkesztő ajánlja

Tompos Ádám, Schuszter Csaba

Hazánk riasztó mértékű kettéosztottságáról mesél országszerte a tűzifa

A politikusok tulajdonképpen azzal büszkélkednek, hogy a hozzájuk tartozó falvakban mennyi szegény ember él.

Hutter Marianna

Az első Orbán-kormány jelölte Zaid Naffát a tiszteletbeli konzuli posztra

A jordán üzletember már abban az időszakban is elbukott a magyar állampolgársághoz szükséges nemzetbiztonsági átvilágításon.