Demcsák Zsuzsa csak a legfontosabb kérdést nem tette fel Rogánnak

MN

2017. szeptember 6., szerda 21:48, frissítve: szerda 15:47

Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetminisztere volt az ATV Egyenes beszéd című műsorának egyik vendége szerda este, ahol természetesen a kvótaperben hozott európai bírósági döntés volt a téma. A kabinetiroda vezetője természetesen arról beszélt, hogy a menedékkérőket elosztó kvóta rossz megoldás, és a magyar kormány nem kíván változtatni a politikáján.

A műsorvezető, Demcsák Zsuzsa felemlegette ugyan a szolidaritást mint európai alapelveket, de tizennégy percen keresztül hagyta, hogy Rogán a saját szája íze szerint beszéljen a kérdésről, például a százezrével áramló migránsokat és a „Soros-tervet” emlegesse. Egy dolgot pedig egyáltalán nem hozott fel: a magyar kormány által működtetett legális bevándorlási programot, a letelepedési kötvényeket, amelyet éppen Rogán javaslata alapján fogadott el a parlament.

A kötvényprogram hiánya annál is feltűnőbb volt, hogy az ATV Híradójában kifejezetten szembeállították a kötelező kvóta keretében befogadandó 1294 menedékkérőt és a kötvényprogrammal legálisan letelepedett 18 ezer embert. Sőt, a hírműsorban megszólalt Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje is, aki azt mondta: „Pénzért bármit, szolidaritásból semmit, ez az orbáni politika, ami ma megbukott Európában.”

A szerkesztő ajánlja

Kósa András

„Illiberális rezsimekben nincs konszolidáció, még durvább dolgok jöhetnek”

Orbán Viktor egyirányú utcában halad, március 15-ei fenyegetőzése is csak egy újabb állomás volt. Interjú Krekó Péter politikai elemzővel.

Tompos Ádám, Schuszter Csaba

Seszták beismerése és a Tolvajok utcája: megvan Kisvárda „nettó befizetője”

Milyen áron készülnek az ország keleti csücskében búvó kisvárosban a nagy látványberuházások?

Szabó Emese

Az egészség helyett a pálinkafőzés a nemzeti ügy

A betegek nem értik, miért kellene elégedettnek lenniük. A realitásokról Rékassy Balázs egészségügyi közgazdászt kérdeztük. Interjú.

Ficsor Benedek

Az Iparművészeti élén a „Fidesz Hagyó Miklósa”

Az Iparművészeti főigazgató-helyettesi székében tűnt fel Simon Péter vállalkozó, aki kis híján csődbe vitte Szentendrét.