Demeter Márta: Az MSZP feltűnően hallgat kényes ügyekben

MN

2017. szeptember 14., csütörtök 07:50, frissítve: csütörtök 13:43

Mióta januárban kilépett az MSZP-ből, már nem kell napi több órát értelmetlen belharcokkal foglalkoznia – mondta a Magyar Narancsnak adott interjúban Demeter Márta képviselő, aki bő fél év függetlenség után, szeptember 1-jén belépett az LMP-frakcióba.

Demeter nem említett konkrét neveket, de kérdésre válaszolva többször is utalt rá, hogy korábbi pártja „feltűnően hallgatag” olyan ügyekben, mint a letelepedési kötvények, Ghaith Pharaon szaúdi üzletember letelepedése és a plakáttörvény. „A határozott ellenzéki politikát váró választók azt látják, hogy az MSZP megmagyarázhatatlanul hallgat, vagy akár együtt is működik a Fidesszel” – mondta a képviselő.

„Egy kormányhoz kapcsolódó ügyben a sajtó egy ellenzéki párt egy tagjának személyes érintettségéről ír, és ez a párt nem tisztázza a helyzetet” – fogalmazott Demeter. Ennél konkrétabb eseteket, illetve neveket nem akart mondani, de szerinte az MSZP vezetői pontosan tudják, kikről van szó, és ha akarnák, meg tudnák oldani a problémát. Hogy ez miért nem történik meg, hogy „hatalomtechnikai, személyes vagy más oka” van, arra is nekik kellene magyarázatot adniuk.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.