Demeter Márta: Az MSZP feltűnően hallgat kényes ügyekben

MN

2017. szeptember 14., csütörtök 07:50, frissítve: csütörtök 13:43

Mióta januárban kilépett az MSZP-ből, már nem kell napi több órát értelmetlen belharcokkal foglalkoznia – mondta a Magyar Narancsnak adott interjúban Demeter Márta képviselő, aki bő fél év függetlenség után, szeptember 1-jén belépett az LMP-frakcióba.

Demeter nem említett konkrét neveket, de kérdésre válaszolva többször is utalt rá, hogy korábbi pártja „feltűnően hallgatag” olyan ügyekben, mint a letelepedési kötvények, Ghaith Pharaon szaúdi üzletember letelepedése és a plakáttörvény. „A határozott ellenzéki politikát váró választók azt látják, hogy az MSZP megmagyarázhatatlanul hallgat, vagy akár együtt is működik a Fidesszel” – mondta a képviselő.

„Egy kormányhoz kapcsolódó ügyben a sajtó egy ellenzéki párt egy tagjának személyes érintettségéről ír, és ez a párt nem tisztázza a helyzetet” – fogalmazott Demeter. Ennél konkrétabb eseteket, illetve neveket nem akart mondani, de szerinte az MSZP vezetői pontosan tudják, kikről van szó, és ha akarnák, meg tudnák oldani a problémát. Hogy ez miért nem történik meg, hogy „hatalomtechnikai, személyes vagy más oka” van, arra is nekik kellene magyarázatot adniuk.

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

A magyar költőnő, akinek el kellett fojtania nőiességét, hogy sikeres lehessen

Nemes Nagy Ágnesnek még mostoha sors jutott. Vajon a mai írónők átveszik a hatalmat az irodalomban?

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.