Demszky a sajtóból tud a BKV használtbusz- beszerzési tervéről

MNO

2009. február 25., szerda 18:54

A közbeszerzési törvény minden előírását be kell tartani a BKV által tervezett használt belga buszok vásárlásánál – jelentette ki Demszky Gábor főpolgármester egy szerda délutáni, budapesti tájékoztatón, hangsúlyozva, hogy a szándékról ő csak a sajtóból értesült, a cég még nem tájékoztatta erről a városvezetést.

• Demszky nagyon apellál az ellenzék szavazataira a közgyűlésben
Balogh Zsolt, a BKV vezérigazgató-helyettese kérdésekre válaszolva elmondta: a belga nagykövetségtől kapott e-mail üzenetből értesültek arról, hogy nyolcéves, 300 ezer kilométert futott Van Hool típusú csuklós buszokat lehetne darabonként 20 millió forintért vásárolni. A brüsszeli közlekedési cég lízingszerződése szerint ugyanis nyolc évente lecserélik a buszparkot. A BKV-nál még nem született döntés ez ügyben, a cég a műszaki paramétereket és a közbeszerzési lehetőségeket vizsgálja – jegyezte meg a vezérigazgató-helyettes. A BKV egyébként hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzéssel szeretné megvenni a buszokat.

A belga ajánlatot kedvezőnek tartják azért is, mivel a vételár tartalmazza az alkatrész-utánpótlást, valamint a járművezetők és a karbantartók betanítását is – hangzott el. Balogh Zsolt közölte, hogy a belga buszok darabonként annyiba kerülnének, mint amennyi pénzből további négy évi használatra fel lehet újítani egy 15 éves Ikarus buszt. Elmondta azt is, hogy a városvezetés kifejezett kérése ellenére Kocsis István vezérigazgató egyéb elfoglaltsága miatt nem tudott részt venni a sajtótájékoztatón, ezért általános helyettesként ő képviselte a céget.

(MTI)

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.