Diákok mondták el, miért vonulnak utcára iskola helyett január 19-én

MN

2018. január 8., hétfő 08:18, frissítve: hétfő 08:32

„Ne menj suliba!” címmel szerveznek tüntetést január 19-ére a Parlament elé. Az esemény Facebook-oldalára most felkerült egy videó, melyben diákok beszélnek arról, miért tüntetnek két hét múlva.

A videóban megszólalók egyike kiemeli: ő azért vesz részt a tüntetésen, hogy kiálljon a kritikus gondolkodásért. Egy másik diák pedig arról beszél: ő azt szeretné, hogy minden magyar diák modern és korszerű körülmények között tanulhasson.

„A kötelező szakmai érettségi bevezetésével megnehezítették számomra a továbbtanulás lehetőségét. Vagy ez volt a cél?” – teszi fel a kérdést egy másik megszólaló.

A tüntetés Facebook-oldalán cikkünk megjelenéséig több mint 7800-an jelezték részvételüket, csaknem 29 ezren pedig azt, hogy érdekli őket.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.