Drágábban építi Mészárosék köre a máriaremetei uszodát

2018. március 20., kedd 11:55, frissítve: kedd 14:33

A becsült árnál harminc százalékkal drágábban, 4,3 milliárd forint helyett 5,6 milliárdért építi meg a Mészáros Lőrinc-közeli A-Híd Zrt. a máriaremetei Gyarmati Dezső Sportuszodát – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből. Láng Zsolt II. kerületi polgármester 2016-ban még arról beszélt, hogy négymilliárd forintból épít uszodát a kerület, ehhez képest 1,6 milliárd forinttal nőtt a végső ár. Ahhoz, hogy taopénzeket is tudjon fogadni a kerület, korábban módosították a pályázatot, így a megrendelő a II. Kerületi Sport és Szabadidősport Nonprofit Kft. lett. A nyertes cégnek három medencét kell építenie, ezek közül az egyikben versenyezni is lehet majd. A kiírás szerint ehhez meg kell felelnie a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) szabályainak, így egy fedett, tízpályás, 50-szer 25 méter vízfelületű, feszített víztükrű, 220 centiméter mély medencét építenek, amely televíziós közvetítésre is alkalmas lesz. Emellett egy kisebb fedett, 20-szor 10 méter vízfelületű, 80-120 centiméter mély tanmedence, valamint egy 33,3 méter hosszú, 200 centiméter mély kültéri medence is készül, ugyancsak feszített víztükörrel.

A nyertes A-Híd Zrt.-ről még azt érdemes tudni, hogy tulajdonosa, Apáthy Endre a felcsúti polgármesterrel, Mészáros Lőrinccel közösen számos beruházás nyertese. Így például az ő cégeik építhetik a komáromi Duna-hidat, de ugyancsak közös üzletük a Győr-Gönyű kikötő – írja az Alfahír.hu. Apáthy neve nem ismeretlen a vizes sportokban: az A-Híd a fő támogatója az OSC vízilabdacsapatának, korábban pedig a Szeged pólósait is ők szponzorálták.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.