Drogtól rángatózó emberek feküdtek az 1-es villamos megállójában

MN

2017. szeptember 14., csütörtök 19:07, frissítve: csütörtök 20:02

Túlzás nélkül rémisztőnek mondható videót osztott meg csütörtökön a HVG.hu: a felvételt az 1-es villamosról készítették, és jól látható, ahogy a Kőbányai úti megállóban négy ember rángatózik, illetve fekszik kábultan, egyikük pedig önkívületi állapotban üvölt.

A láthatóan drog hatása alatt álló társaságot járókelők próbálják felsegíteni, egyikük mentőt is hívna – a felvételt itt lehet megnézni.

Mint arról lapunk többször is beszámolt, az 1-es villamos vonalán szinte megszokottnak számítanak az ilyen jelenetek és atrocitások, rendszeres volt az is, hogy a dizájnerdrogosok már a villamoson elkészítették a herbálos (biofüves) cigarettát, ordítoztak, vagy az utasoktól kéregettek.

Nyáron aztán besűrűsödtek az események – egy lányt megvertek, egy kutyát lerúgtak a járatról, és volt, hogy a Stadionokról egyszerre vittek el egy holttestet, valamint tucatnyi kábítószer-túladagolástól vergődő fiatalt – így a rendőrség is bekeményített.

A fokozott rendőri jelenlét hatására másfél hétig volt viszonylagos rend az 1-es villamos vonalán, legalábbis a Népliget és a Stadionok között, és eltűntek vagy őrizetbe kerültek a Hős utcai gettó drogfogyasztói és árusai is. A hatóság levonulása után azonban újra kirajzottak a szerhasználók az utcákra.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.