Dühödt idősek támadtak újságírókra az Orbán-beszéd alatt

MN

2017. október 23., hétfő 18:52, frissítve: péntek 19:39

Nemcsak a kormányellenes tüntetőket, de az újságírókat is támadás érte Orbán Viktor ünnepi beszéde alatt.

A 24.hu számolt be arról, hogy riporternőjüket egy idős asszony kezdte lökdösni, az operatőr kameráját pedig egy felháborodott férfi ragadta meg. Mindketten azt kérték számon, hogy miért veszik, kérdezik őket a sajtó munkatársai.

Inzultus érte a Magyar Nemzet munkatársát is: tudósítónkat egy középkorú férfi lökte meg, és kérte számon, hogy milyen jogon kamerázik, majd követelte, hogy azonnal törölje a róla készült felvételt – bár egy tömegrendezvény résztvevőjeként ilyet nem kérhetett volna.

A Hír TV eközben magyarázatot talált arra, hogy az esős idő ellenére miért érkeztek viszonylag sokan meghallgatni a miniszterelnök ünnepi beszédét. (A régebben megszokott, tízezres nagyságrendű tömeg így sem jött össze sehol.)

Stábjuk felvette, hogy az Andrássy út két oldalán több száz méter hosszan buszok, mikrobuszok – köztük a Felcsúti Akadémia és a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda-akadémia járművei – állnak, ezekkel vidékről is több ezer résztvevőt hozhattak fel a szervezők.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.