Dúró Dóra helyreteszi az MTI-t, s tisztázza a melegekhez való viszonyát

MN

2017. október 26., csütörtök 14:42, frissítve: csütörtök 16:22

Csúsztatásnak és elképesztőnek tartja a jobbikos Dúró Dóra, hogy olyan címmel jelent meg tudósítás az állami hírügynökségnél, miszerint „A Jobbik örülne a melegszvazatoknak is”. Facebook-oldalán arról írt, hogy provokatív kérdést tettek fel neki – egy egyébként más témában tartott sajtótájékoztatón –, amelyre azt mondta, hogy minden magyar állampolgárt szeretnének képviselni, akik azonosulni tudnak a Jobbik értékrendjével. „Persze, felőlem akár Terry Black vagy Orbán Viktor is szavazhat a Jobbikra, attól még megvan a véleményem róluk” – fogalmazott.

A téma egyébként annak kapcsán merült fel, hogy Vona Gábor, a Jobbik elnöke október 23-án elmondott beszédében arról értekezett, nem érdekeli, hogy ki a konzervatív és ki a liberális, már nem azt nézi, ami elválaszt, hanem azt, ami összeköt. Dúró Dórától pedig azt kérdezték, hogy ebbe a felsorolásba beletartoznak-e a melegek is.

A jobbikos politikus posztjában azért nem hagyta szó nélkül a melegek ügyét sem. Azt írja, hogy ami őt illeti, nem támogatja a homoszexuálisok házasságkötését, de a „már sajnos törvénybe foglalt, bejegyzett élettársi viszonyuk” regisztrálását sem. Nem támogatja a meleg párok örökbefogadását és betiltaná a „provokatív, tömeges garázdaságot megvalósító Pride-ot”. Emellett kitiltaná a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában álló mozikból a homoszexuális propagandát, amely szerinte évről évre helyet kap ott a Fidesz jóvoltából.

Dúró Dóra – megfogalmazása szerint – a magyarság felemelkedésének biztosítását abban látja, ha férfiak és nők szabad elhatározásán alapuló házasságokban születnek gyermekek. A magyarság legnagyobb problémájának jelenleg a katasztrofális demográfiai helyzetet nevezte, ezért sem szabad szerinte semmi olyat népszerűsíteni, „ami ezt súlyosbítja”.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Richárd

Titkos kommunikációs stratégia oldalanként 450 ezerért Cegléden

A város fideszes önkormányzata hivatalosan üzleti érdekből rejtegeti méregdrága tervét.

Tompos Ádám, Schuszter Csaba

„Jelentsen fel, úgysem fog történni semmi”

A Központi Nyomozó Főügyészség előtt a fideszes „jelölt” karácsonyi csomagjának ügye.

Majláth Ronald

Szélesedő szakadék, és egy elveszett nemzedék

Egyre nehezebb tapasztalatlan fiatalként boldogulni a globalizált világban.

Pallagi Marianna

Aggódnak a magyarok, amiért ukrán katonákat telepítenének Kárpátaljára

A helyi magyarok úgy vélik, hogy a nacionalisták után a frontot megjárt harcosok is célba vennék őket.