Egerek a Tescóban: bezártak egy áruházat

BL

2012. március 29., csütörtök 13:07

Egérpiszok miatt be kellett zárni a legnagyobb brit áruházlánc, a Tesco egyik londoni zászlóshajóját.

A Covent Gardenben lévő nagyáruházat közegészségügyi ellenőrök „vonták ki” a kereskedelmi forgalomból, miután – jelentésük szerint – egerek miatti súlyos fertőzésveszélyt fedeztek fel. A Tesco mély aggodalmát fejezte ki a helyzet miatt – egyúttal sajnálkozásának is hangot adott, hogy nem sikerült eleget tennie saját, „nagyon szigorú” tisztasági előírásainak. Az áruházat – a The Daily Telegraph című brit lap híradása szerint – a hét elején zárták be. Hogy mikor nyit újra, még nem tudni, a hatóság alapos nagytakarítást rendelt el.

A Tesco 300 ezer embert foglalkoztat 2500 nagy-britanniai áruházában. Részesedése a kiskereskedelmi forgalom egészéből az utóbbi egy évben valamelyest csökkent, 30,6 százalékról 30,2 százalékra mérséklődött. Legfőbb vetélytársa, az Asda 17,3-ről 17,9 százalékra növelte hányadát.

Mint arról az MNO korábban beszámolt, a Magyar Nemzet olvasói fényképekkel tudta igazolni: egerek mászkáltak több magyarországi Tesco-áruházban is. Az utóbbi hetekben pedig azért került elő újra az áruházlánc neve, mert a cég több dolgozója is arról számolt be a HírTV stábjának, hogy lejárt szavatosságú húst „hasznosítanak újra” és adnak el, vezetői utasításra. A Tesco ezt követően cáfolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium pedig vizsgálatot rendelt el.

Hétfőn pedig arról írt a Magyar Nemzet, hogy a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal nem lát kivetnivalót abban az áruházlánc üzleteiben alkalmazott gyakorlatban, hogy felszeletelik és eladják a vákuumhibás hústermékeket. Szakértők szerint azonban ez veszélyt jelenthet a fogyasztókra.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.

Lakner Dávid

Kádárista prostituáltnak áll a híres magyar színésznő

A Testről és lélekről című film főszereplője, Borbély Alexandra szerint merni kell nagyot gondolni. Interjú.