Egész nap hiába várták a mozgóurnákat

2018. április 8., vasárnap 20:14, frissítve: vasárnap 21:53

Az idén is tízezrek éltek a lehetőséggel, hogy a lakásukhoz mozgóurnát igényeljenek a választás napjára, ám a helyi választási irodák számos városban képtelenek voltak megoldani, hogy időben megszervezzék a fuvarokat.

Ez történt a mozgásában korlátozott, Viktor nevű szegedi olvasónkkal is, aki április 5-én kapta meg a határozatot, hogy sikeresen elfogadták az igénylését. „Egész nap vártam, nem jöttek. Semmit nem tehettem, egyszerűen elvették a lehetőségemet, a szavazati jogomat” – írta olvasónk. Fél órával a határidő előtt felhívta a szegedi választási irodát, ahol közölték, hogy nem tudják megmondani, tud-e szavazni, mert nincs telefonos kapcsolatuk a mozgóurnás járművel. Mivel az urnás listára került, így azt sem tehette meg, hogy valamilyen járművel gyorsan elsiet a szavazókörhöz.

„Hát ez hihetetlen! Ráadásul a ránk merőleges utcában voltak, a barátnőm látta is őket 16.45-kor” – fűzte hozzá. Ha szóltak volna neki, hogy nem lesz idő a mozgóurna használatára, akkor megoldotta volna, hogy elmegy a szavazókörbe - írta. A választási iroda is tehetetlen volt, legfeljebb panaszt tehet.

A 444.hu szintén arról írt, hogy beszélt egy idős választóval, aki hiába várta az urnát egész nap, végül nem jutott el hozzá.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.