Egy brit párttól „lophatta” el bevándorlásellenes fotóját a magyar kormány

MN

2018. március 27., kedd 11:33, frissítve: kedd 14:56

Ugyanazt a képet használja új bevándorlásellenes kampányfotójához a magyar kormány, amit az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártja (UKIP) választott ki a Töréspont-plakátjához még a brexitnépszavazás előtt. Ezt az AFP budapesti tudósítója, Peter Murphy fedezte fel és osztotta meg Twitter-oldalán.

Csak a felirat különbözik:

 
Fotó: Daniel Leal-Olivas
 

A UKIP plakátját sok támadás érte: a The Guardian összefoglalója szerint például David Prentis, a Unison szakszervezet főtitkára a rendőrséghez fordult, a skót miniszterelnök pedig „undorító” lépésnek nevezte. Magát a fotót egyébként Jeff Mitchell fotográfus készítette 2015-ben. Az esettel kapcsolatban a Getty Images szóvivője akkor azt mondta: mindig kényelmetlen, ha egy hírfotót politikai üzenetekre alkalmaznak. A szóban forgó kép használatát viszont engedélyezték, így jogszerű.

„Figyelemfelhívó kampány”

A magyar kormány hétfő este a Facebookon közölte, hogy új szakaszába lép a migrációs csomaggal kapcsolatos „figyelemfelhívó kampánya”.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

„A kormány arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy az ENSZ migrációs csomagja teret engedne a további bevándorlásnak. Szerintünk a bevándorlás súlyos kockázatokat jelent, ezért meg kell állítanunk. Az ezzel kapcsolatos hirdetések április 15-ig futnak majd” – fogalmaztak.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.