Egy csirkét küldött a közmédiába a Magyar Kétfarkú Kutya Párt

2018. március 23., péntek 22:49, frissítve: szombat 14:16

Történelmi pillanat tanúi lehettek azok, akik péntek este 21 óra után a közszolgálati médiára kapcsoltak a televízió előtt ülve. A pártok idén 5-5 percet kapnak az M1 műsoridejéből, hogy bemutassák programjukat, ezúttal a Magyar Kétfarkú Kutya Párt nyitotta a sort, amelyet egy csirkének öltözve a párt soproni jelöltje képviselt.

Kot-kodács

– mindössze ennyit hajtogatott a válogatott kérdésekre a jelölt. Érzékelhetően a csatorna riportere is élvezte a műsort, nem úgy, mint mikor Juhász Péter, az Együtt elnöke vagy mikor Hajnal Miklós a Momentumtól, illetve Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője ostorozta a csatornát és a Fidesz-kormányt.

Egy csodálatos rejtett üzenetet ugyanakkor sikerült eljuttatnia a választókhoz a pártnak. A blokk végén egy papírra felírt kettes számrendszerű kódot „olvasott fel” a csirke, kot-kodács kódban, ha úgy tetszik. Gyorsan megfejtettük a számok mögött rejtőző betűket, ami annyit tesz: ingyensör.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.