Egy lendülettel valósítják meg

WA

2012. június 22., péntek 22:59

Rövidesen megkezdődhet Zalaegerszegen a Kossuth utca sétálóutcává alakítása – jelentette be Gyutai Csaba (Fidesz–KDNP) polgármester pénteken sajtótájékoztatón.

A megvalósíthatósági tanulmánytervezetet a zalaegerszegi közgyűlés csütörtökön hagyta jóvá. Amennyiben sikerül külső forrást szerezni, a beruházást „egy lendülettel” valósítják meg, amennyiben nem, akkor csak az első ütem készül el. A csaknem 300 millió forintba kerülő beruházást részben saját forrásból, részben hitelfelvételből finanszírozzák – ismertette Gyutai Csaba.

Hozzátette: a sétálóutca kialakításával a forgalmi rendet is átszervezik, de ez „nagyon kényes művelet”, és csak nagy pontossággal szabad megvalósítani. A forgalomátalakítás egyik eleme lesz, hogy a Zrínyi utca elején, a vasútállomás térségében olyan körforgalmi csomópontot alakítanak ki, amely optimálisan osztja el a forgalmat

A tervek szerint a Kosztolányi utcán a jövőben kétirányú lesz a forgalom, és átszervezik a Kosztolányi és a Kossuth utcára csatlakozó utcák közlekedését is.

Balaicz Zoltán alpolgármester arról számolt be, hogy az általános és középiskolát képviselő diákönkormányzat javaslatára a gördeszkapálya mellett speciális felszereléssel kamaszoknak és felnőtteknek is játszótér épül, az Art moziban pedig ifjúsági közösségi teret alakítanak ki.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.