Egy víztározó mellé hordják a Petőfi Csarnok romjait

MN

2017. április 20., csütörtök 06:50, frissítve: csütörtök 08:04

Dunakeszi és Göd határába, egy korábbi homokbánya területére hordják a budapesti Városligetben elbontott Petőfi Csarnok (Pecsa) törmelékét – írja a Népszava. A terület gazdájának van engedélye úgynevezett inert hulladék (le nem bomló, vízben nem oldódó anyagok, jellemzően törmelék) hasznosítására, de a lap munkatársa mindenféle egyéb hulladékot is talált a lerakóban, amelynek közvetlen szomszédságában egy föld alatti víztározó van.

A legnagyobb veszélyt a Pecsa épületéből kibontott, veszélyes hulladéknak számító azbeszt jelentheti. A másik gond, hogy a hatósági engedély alapján a hulladékot a válogatás utáni aprítással kellene másodlagos nyersanyaggá alakítani, de ennek egyáltalán nincs nyoma: a telepre folyamatosan érkeznek a teherautók, amelyeknek csak befelé van rakományuk.

A Pecsa törmelékét a Városliget Zrt. fuvarozópartnere, a Szűcs Fuvar cégcsoport ömleszti válogatás nélkül a dunakeszi bányatelepre. A lerakó maga is Szűcsék érdekeltségében van. A Szűcs Fuvarnak a városligeti bontás hulladékszállítása miatt korábban a rendőrséggel is akadt dolga: tavaly júliusban szabálysértés miatt figyelmeztették a járművek vezetőit, akik a Hungexpo-pavilon maradványait szállították szintén egy volt homokbányába. A sitt közé akkor is kerülhetett azbeszt, ahogy most Dunakeszin.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Richárd

Titkos kommunikációs stratégia oldalanként 450 ezerért Cegléden

A város fideszes önkormányzata hivatalosan üzleti érdekből rejtegeti méregdrága tervét.

Tompos Ádám, Schuszter Csaba

„Jelentsen fel, úgysem fog történni semmi”

A Központi Nyomozó Főügyészség előtt a fideszes „jelölt” karácsonyi csomagjának ügye.

Majláth Ronald

Szélesedő szakadék, és egy elveszett nemzedék

Egyre nehezebb tapasztalatlan fiatalként boldogulni a globalizált világban.

Pallagi Marianna

Aggódnak a magyarok, amiért ukrán katonákat telepítenének Kárpátaljára

A helyi magyarok úgy vélik, hogy a nacionalisták után a frontot megjárt harcosok is célba vennék őket.