Egyelőre nem teltek be a helyek az ELTE gender szakán

MN

2017. augusztus 10., csütörtök 07:16, frissítve: csütörtök 08:29

Szeptemberben indul a társadalmi nemek tanulmánya mesterképzés, ám úgy tűnik, meglehetősen kis hallgatói létszámmal: eddig tízen jelentkeztek a szakra, de még várják a pótjelentkezéseket – írja a Magyar Hírlap.

Kövér-Van Til Ágnes, a társadalmi nemek tanulmánya szakigazgatója a lapnak azt mondta, összesen tizennyolc helyet hirdettek meg, és a jelentkezőknek a felvételin – a kötelező irodalom ismeretén kívül – egy kutatási tervet kellett bemutatniuk. „Nagyon izgalmas témákkal érkeztek a felvételizők” – fűzte hozzá. A képzés honlapjáról egyébként kiderül, hogy a kötelező kurzusok közt szerepel a „társadalmi nemek szociálpszichológiája”, valamint az „antidiszkrimináció és emberi jogok a társadalmi nemek perspektívájából”.

A Budapesti Corvinus Egyetemen (BCE) sem zárult le még a jelentkezés a családpolitikai képzésre, amelyen többek közt családszociológiát és demográfiai ismereteket lehet majd tanulni – közölte a lappal a BCE Kommunikációs Igazgatósága. Elmondták, hogy a hallgatók közösségi gazdaságtant, adatelemzési módszereket, háztartás- és munkagazdaságtant, családszociológiát, demográfiát, közpolitika-elemzést és humán szolgáltatások menedzsmentjét tanulhatnak majd.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.