Egyéves a megújult mno.hu: izgalmas pillanatok 2011 októberéből + meglepetés!

2012. október 23., kedd 07:48, frissítve: szerda 11:42

2011. október 23-a nemcsak az MNO, hanem a magyar baloldal történelmében is hatalmas változást hozott. Persze-persze: utóbbi esetben október 22-e a helyes dátum, hiszen ekkor jelentette be a Vasas sportcsarnokban Gyurcsány Ferenc, akkor csak mezei MSZP-tag és Facebook-felhasználó, hogy platformját, a Demokratikus Koalíciót önállósítja, és új pártot, no meg persze frakciót csinál belőle.

Nem jött ez persze váratlanul, Gyurcsány ezt lebegtette már mindenféle rendezvényen országértékelőtől kezdve a szocialistáknak keresztbetevő alternatív kampányrendezvényein. Október 22-én azonban már annyira biztosnak látszott, hogy megtörténik a nagy bejelentés, hogy ketten akkreditáltunk az angyalföldi arénába (pontosabban négyen, hiszen két videós kollégánk is csatlakozott).

Új pártot alapítottak Gyurcsány Ferencék. Polgári gondolkodásút, nyolcvankilencest, nyugatosat, demokratikusat. Tették mindezt Angyalföldön, a Vasas kézilabdacsarnokában, olyan közegben méghozzá, ahol az MNO stábja szinte érezte, amint keringette a szocializmus levegőjét a légkondicionáló.

„Sajtójegyünk” a páholyba szólt, ami két okból is problémásnak ígérkezett. Először is, ha az ember szubjektív beszámolót ír, akkor sokkal jobb elvegyülni a köztársaságpárti derékhad B-közepében, mint félrevonulni egy sarokba. Székünk viszont nem volt, úgyhogy azt – ahogy írtuk is – csak biztonsági őrökkel folytatott smúzolások árán sikerült szerezni. Bucsy kollégával össze is tákoltuk az MNO információs központját: laptop a töltőn, mobilnet élesítve, szerkesztői felület megnyitva. És akkor bevonult a karizmatikus exminiszterelnök a stábjával és szokásos lendületével, amit a fotósok és operatőrök értelemszerűen hátrálva kívántak megörökíteni: na ennek a rohamnak látta kárát a mi főhadiszállásunk. Székeink felborítva, kabátjaink megtaposva: stílszerű lett volna ott és akkor vásárolni egy Feri Come Back- és egy No Pasarán-pólót, de ettől eltekintettünk.

A második ok, amiért a földszintet választottuk, ennél sokkal prózaibb: mire feljutottunk a kakasülőre, már nem volt szabad konnektor, az esemény viszont akkumulátorpróbálóan hosszúnak ígérkezett, az MSZP-kettészakadást pedig szerettük volna minél előbb megosztani olvasóinkkal; ezt meg is tettük, a többi – ahogy mondani szokás – történelem. Gyurcsány Ferenc a konkrét és egyértelmű bejelentés előtt egy sokszorosan összetett mondata közben utalást tett arra, hogy az ő MSZP-tagsága nagyjából ezekben a percekben ér véget. Akkor Bucsy kolléga már legépelte, hogy kettészakadt a szocialista párt, a gyurcsányista hívek részéről pedig ekkor egy aggódó sóhaj hallatszott. Hallatszik azóta is, legyen szó a saját frakciójukról, az Avas jövőjéről vagy a demokrácia állapotáról. Igaz, egyre halkabban.

Születésnapi ajándékunk: a vadonatúj MNO mobilalkalmazás
MNO iOS alkalmazás


MNO Android alkalmazás
A mobilalkalmazással a hírportál híreit mostantól Android és iOS operációs rendszerű okostelefonokon és táblagépeken is elérheti. Kényelmesen és gyorsan férhet hozzá az mno.hu legfrissebb híreihez, valamint saját érdeklődése szerint szűrheti az egyes témákat, rovatokat.

Töltse le az alkalmazást INGYEN – kattintson a bal oldali gombok egyikére!

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.