Egykori kormánytag gyereke okozta a halálos balesetet

tt

2012. augusztus 22., szerda 13:03, frissítve: szerda 13:08

Egy volt szlovák miniszter, a kassai vasművet privatizáló Alexander Rezes lánya az a szlovák állampolgárságú nő, aki az M3-as autópályán három ember életét követelő balesetet okozott kedden – adta hírül saját információkra hivatkozva a Novy Cas című szlovák bulvárlap.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) szóvivőjének tájékoztatása szerint a balesetet okozó BMW vezetőjét kedd délután ittas állapotban elkövetett, több ember halálát eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették. A rendőrség – a baleset súlya, az ittasság ténye, illetve amiatt, hogy külföldi állampolgárról van szó – javasolta az illetékes ügyészségen a nő előzetes letartóztatásba vételét.

Meciar minisztere

A Novy Cas úgy tudja, a rendőrség által őrizetbe vett személy nem más, mint a bulvárlapokból jól ismert kassai „Rezes klán” egyik tagja, Eva Varholíková Rezesová. Varholíková testvére a szlovák sajtó által multimilliomosnak tartott Július Rezes kassai vállalkozó, aki korábban a kassai vasmű igazgatótanácsának elnöke volt. Mindketten annak az Alexander Rezesnek a gyermekei, aki a 1990-es években Vladimír Meciar kormányának közlekedési minisztere, valamint a kassai vasmű privatizációjának kulcsszereplője és egy időben az óriásvállalat részvényei közel felének tulajdonosa volt. A közel tíz éve elhunyt Alexander Rezest életében az ország második leggazdagabb embereként emlegette a szlovák média.

Eva Varholíková Rezesová gyakori és kedvelt szereplője a szlovák bulvárlapoknak. Volt férjével, a jégkorongozó Ján Varholíkkal két lánygyermekük van.

Sajnálja, és vállalja a felelősséget

Mint ismeretes, kedd hajnalban egy szlovák rendszámú BMW női vezetője feltehetőleg elaludt a volánnál, és nekiment az előtte haladó Fiat Puntónak, amely az ütközés következtében a szalagkorlátnak hajtott, majd kigyulladt. A baleset – amelyben három ember meghalt, kettő pedig megsérült – következtében 20 kilométeres kocsisor alakult ki.

Az őrizetbe vett Varholíková édesanyja, Eva Rezesová a baleset kapcsán a sajtónak szerdán eljuttatott állásfoglalásában nagy szerencsétlenségnek és tragédiának nevezte a balesetet. Varholíková édesanyja egész családja nevében mély együttérzését fejezte ki az elhunytak hozzátartozóinak és bocsánatukat kérte a tragédiáért. „Nagyon sajnáljuk a történteket. Lányom kész arra, hogy teljes egészében vállalja a felelősséget és a tragédia következményeit” – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.

Lakner Dávid

Kádárista prostituáltnak áll a híres magyar színésznő

A Testről és lélekről című film főszereplője, Borbély Alexandra szerint merni kell nagyot gondolni. Interjú.