Egyre nagyobb veszélyt jelent a világra

BL

2012. március 30., péntek 20:41

Pénteken mutatta be a vízkészletek optimális felhasználását segítő modelljét a WWF természetvédelmi szervezet és a német DEG fejlesztési bank.

A jövőben online felületen elérhető alkalmazás vállalatok és befektetők számára egyaránt lehetővé teszi a vízhasználattal kapcsolatos üzleti kockázataik gyors felmérését – tájékoztatott a WWF Magyarország pénteken. A világ népességének 40 százaléka olyan területeken él, ahol szinte minden évben előfordul vízhiány. Több mint 900 millió ember számára nem elérhető az egészséges ivóvíz, és 2,7 milliárd azok száma, akik nélkülözik az alapvető vízközműveket.

A természetvédelmi szervezet közleménye szerint a növekvő igény és a csökkenő készletek nemcsak az élővilágot és a lakosságot sújtják, de a gazdaság számára is bizonytalanságot jelentenek. Az édesvíz elérhetősége és minősége olyan kockázati tényezővé válhat vállalatok és befektetőik számára, amely nagymértékben befolyásolhatja az eredményességüket.

A WWF és a DEG ingyenes új alkalmazása egy online kérdőív segítségével számszerűsíti a beszállítói láncból fakadó vízkockázatokat, értékeli a termelés és az üzemelés vízigényét, alkalmas a befektetési portfóliók elemzésére, továbbá gyakorlati segítséget nyújt a kockázatok mérséklésére.

A vízkockázat-elemző rendszer 235 ország és földrajzi terület adataival dolgozik, interaktív térképekkel és hasznos esettanulmányokkal szolgál. Az adatokat az adott vállalat sajátosságaival kombinálva a vízkockázat valamennyi aspektusát elemzi. A rendszer segít abban is, hogy ráirányítsa a figyelmet az éghajlatváltozás áttételes hatásaira – közölte a WWF.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

El sem tudja képzelni, mennyi vér tapad egy avokádós pirítóshoz

Fegyveres bandák támadják a farmokat Mexikóban, ahol a drogcsempészet mellett az avokádótermesztés a legjövedelmezőbb üzlet.

Pápay György

Pápay György

Nem bojkott kell, hanem mozgósítás

A választástól való távolmaradásról szóló vitáknak a Fideszben örülnek a legjobban.

Vass Norbert, Hegyi Zoltán, Vékony Zsolt

Egy mosókonyhából neki a világnak – Ma lenne 75 éves Cseh Tamás

Zenész, indián, rajztanár, egyszálgitáros, színpadra lépni izguló rendkívül összetett kulturális jelenség.

Stier Gábor

„Nem tiltakoznék amiatt, ha Ungvár felett magyar zászló lengene”

Az új hidegháború áldozatának tartja magát Oleg Bondarenko, az EU-ból lengyel döntésre kitiltott moszkvai politológus. Interjú.