Egyre több állampolgár védi a Mahir oszlopait

MNO

2016. január 8., péntek 18:30, frissítve: vasárnap 19:04

Nagyon sok támogatást kapunk az állampolgároktól, többek között ezért is tudjuk eredményesen megvédeni az oszlopokat – mondta el portálunknak a Mahir tanácsadója.

Megtalálta a Drone Media Studio a Mahir Budapesten kivágott hirdetőoszlopait. A legnagyobb videómegosztón közzétett videó készítői azt állítják, hogy az oszlopok a XIX. kerületben vannak. Portálunk ezzel kapcsolatban megkereste Puskár Anettet, a Mahir Cityposter Kft. tanácsadóját, aki elmondta: nagyjából száz oszlopot vittek el eddig, azonban a Mahir továbbra is sikeresen védi az oszlopait.

Például szerdán több mint 90-et próbáltak eltávolítani, azonban végül csak 13-at sikerült elvinni. De a csütörtöki nap is sikeres volt, az adatok szerint naponta csupán tízet tudnak elbontani – tette hozzá a tanácsadó.

Az állampolgárok is védik az oszlopokat

Puskár Anett hangsúlyozta, hogy az oszlopbontók mára megváltoztatták a stratégiájukat, most azzal próbálkoznak, hogy előzetesen fellazítják az oszlopok környezetét, hogy azután azt könnyedén kiemelhessék. A cég azonban észlelte ezt, és ahol tudták, helyreállították a talapzatos részt. „Így a mai napon is nagyon kevés oszlopot tudtak elvinni, ez a szám tíz alatti” – tette hozzá.

A tanácsadó kiemelte: amellett, hogy az őreik és a figyelőszolgálatuk szemmel tartja az oszlopokat, a cég nagyon sok támogatást kap az állampolgároktól, többek között ezért is tudják ennyire eredményesen védeni az oszlopokat. Így egyre több telefonhívást kapnak, melyben az emberek jelzik, ha darus kocsik jelennek meg az oszlopok közelében és megpróbálják eltávolítani őket.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

A kiemelt ügyekhez került a vagyonőrök esete

A Budapesti Rendőr-főkapitányság büntetőeljárást folytat garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 40 és egy 48 éves budapesti férfi ellen – közölte ma a Police.hu. A közlemény szerint velük szemben – szabadlábon hagyásuk mellett – a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Kiemelt Ügyek Főosztálya folytatja le.

Portálunk megkereste a két férfi ügyvédjét, Böröczky Kornéliát, aki elmondta: érthetetlen, miért került a kiemelt ügyek főosztályára az eset, erre vonatkozóan az ügyészségnek kell majd adnia indoklást. Hozzátette: arra számítanak, hogy heteken belül sor kerülhet az újabb kihallgatásokra és a szembesítésekre.

Az ügyvéd azt is megosztotta portálunkkal, hogy hétfőn könnyű testi sértés ügyében megteszi a szükséges jogi lépéseket, mivel szerdán az egyik biztonsági őrt elsodorta a fővárosi cég embere.

A szerkesztő ajánlja

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.