Együtt: Majtényi a teljes demokratikus ellenzék közös jelöltje

MTI

2017. február 27., hétfő 13:16, frissítve: hétfő 13:43

Az Együtt – a Korszakváltók Pártja is támogatja, hogy Majtényi Lászlót államfővé jelöljék – jelentette be a párt elnöksége és a volt ombudsman közötti hétfői megbeszélés után az Együtt elnöke. Juhász Péter az egykori adatvédelmi biztossal közösen tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: Majtényi László a teljes demokratikus ellenzéki oldal közös jelöltje lett.

A politikus azt mondta, nagyon fontosnak tartják, hogy Áder János mellett egy másik államfőjelölt is megjelenjen, aki valódi fékként és ellensúlyként viselkedne köztársasági elnökként.

Gyakorlatilag mindenben egyetértenek azzal, amit az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) egykori elnöke a világról gondol, az általa meghirdetett pontokkal teljes egészében azonosulni tudnak – fogalmazott. Hangsúlyozta, hogy az Együtt színeiben dolgozó képviselők, Szelényi Zsuzsanna és Szabó Szabolcs a parlamentben is támogatni fogják Majtényi László jelöltségét és a megválasztását.

Majtényi László arról beszélt, hogy közjogi programja nagyon közel áll az Együtt álláspontjához. Mindannyian parlamentáris demokráciaként képzelik el az országot, ahol független intézmények őrködnek az állampolgári jogok felett – közölte. A reménybeli IV. Magyar Köztársaságban minden polgár egyformán fontos lesz, az uralmon lévőket mindig le lehet váltani, az ellenzék pedig ugyanúgy el tudja majd érni az állampolgárokat, mint a kormánypártok – sorolta elképzeléseit.

Az új magyar köztársaság egyik legfontosabb feladata az államot maga alá gyűrő korrupció elleni küzdelem lesz – folytatta Majtényi László, aki kiemelt prioritásnak nevezte a szegénység elleni fellépést is. Programja elemei közül még a jövő nemzedékek képviseletét és a fenntartható fejlődést emelte ki.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.