Együttműködési megállapodás Kaposvár és Mostar között

MNO

2008. június 6., péntek 21:39

Együttműködési megállapodást kötött Kaposvár a bosznia-hercegovinai Mostarral. Az okmányokat pénteken írták alá a somogyi megyeszékhelyen - közölte a városháza sajtóreferense.
Kaposvár nem titkolt célja, hogy a nyugat-balkáni országot közelebb hozza az Európai Unióhoz, segítse az integrációs folyamatot - mondta Polgárdi Erika.

A két város együttműködési megállapodása kapcsán elmondta: a németországi Glindével és francia Saint-Sebastiennel fennálló kapcsolat tizedik évfordulóját éppen ezen a napon, június 6-án ünneplik. Rajtuk kívül még hat testvérváros delegációja köszöntötte a városházán Kaposvár új partnerét, Mostart.

A sajtóreferens közölte: Kaposvár folyamatosan építi kapcsolatait a térség országaival, városaival. Példaként megemlítette, hogy nemrég fejeződött be az az egy éven át tartó együttműködés, amely Kaposvár és a horvátországi Kapronca közötti kulturális és turisztikai kapcsolat kialakítását és elmélyítését célozta, mindkét nemzet civil szervezeteinek aktív közreműködésével.

A somogyi megyeszékhely önkormányzata hasonló együttműködés kiépítését tervezi Mostarral is - tette hozzá Polgárdi Erika.

(MTI)

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.