El akarták csábítani Seszták Miklós minisztériumába a BKV-vezért

2017. október 6., péntek 15:24, frissítve: szombat 08:15

Államtitkár-helyettesi posztot kínáltak fel Bolla Tibornak, a BKV vezérigazgatójának a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnál – írja az Index. Bolla egyben a BKV igazgatótanácsának az élén maradt volna, ám a portál értesülései szerint a tárgyalások nem vezettek eredményre, így végül marad a BKV-nál.

Tarlós István kormánypárti főpolgármester a Magyar Nemzet kérdésére elmondta: a történet alapja, hogy Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter másfél hónapja valóban felvetette, hogy Bolla Tibor legyen helyettes államtitkár. Erről röviden tárgyaltak, s több mint két hete a BKV vezérigazgatója úgy döntött, hogy megtiszteltetésnek tartja a felkérést, de nem vállalja. Ugyanakkor Budapest vezetője határozottan cáfolta az Index értesülését arról, hogy a minisztérium ezzel a lépéssel szerette volna a közvetlen felügyelete alá vonni a legnagyobb fővárosi céget. – Orbán Viktor miniszterelnök még a ciklus elején ígéretet tett arra, hogy 2019-ig minden jelenlegi önkormányzati közszolgáltató cég a fővárosnál marad. 

Mivel százszázalékos fővárosi tulajdonról van szó, minden a társaságot érintő kérdésben a Fővárosi Közgyűlés az illetékes, senki más.

Bolla Tibor lapunknak szintén megerősítette a korábbi miniszteri megkeresést, de mivel már lezárták az ügyet, nem kívánt nyilatkozni. A Magyar Nemzet információi szerint ugyanakkor az tény, hogy felvetődött: a vezérigazgató egyszerre lássa el a két feladatot, de azon túl, hogy ez összeférhetetlenségi kérdéseket is felvet, a BKV mint a főváros legnagyobb cégének a vezetése teljes embert kíván. Különösen most, hogy heteken belül kezdődik a 3-as metró részleges felújítása.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.