El akarták csábítani Seszták Miklós minisztériumába a BKV-vezért

Szabó Zsolt

Szabó Zsolt

2017. október 6., péntek 15:24, frissítve: szombat 08:15

Államtitkár-helyettesi posztot kínáltak fel Bolla Tibornak, a BKV vezérigazgatójának a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnál – írja az Index. Bolla egyben a BKV igazgatótanácsának az élén maradt volna, ám a portál értesülései szerint a tárgyalások nem vezettek eredményre, így végül marad a BKV-nál.

Tarlós István kormánypárti főpolgármester a Magyar Nemzet kérdésére elmondta: a történet alapja, hogy Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter másfél hónapja valóban felvetette, hogy Bolla Tibor legyen helyettes államtitkár. Erről röviden tárgyaltak, s több mint két hete a BKV vezérigazgatója úgy döntött, hogy megtiszteltetésnek tartja a felkérést, de nem vállalja. Ugyanakkor Budapest vezetője határozottan cáfolta az Index értesülését arról, hogy a minisztérium ezzel a lépéssel szerette volna a közvetlen felügyelete alá vonni a legnagyobb fővárosi céget. – Orbán Viktor miniszterelnök még a ciklus elején ígéretet tett arra, hogy 2019-ig minden jelenlegi önkormányzati közszolgáltató cég a fővárosnál marad. 

Mivel százszázalékos fővárosi tulajdonról van szó, minden a társaságot érintő kérdésben a Fővárosi Közgyűlés az illetékes, senki más.

Bolla Tibor lapunknak szintén megerősítette a korábbi miniszteri megkeresést, de mivel már lezárták az ügyet, nem kívánt nyilatkozni. A Magyar Nemzet információi szerint ugyanakkor az tény, hogy felvetődött: a vezérigazgató egyszerre lássa el a két feladatot, de azon túl, hogy ez összeférhetetlenségi kérdéseket is felvet, a BKV mint a főváros legnagyobb cégének a vezetése teljes embert kíván. Különösen most, hogy heteken belül kezdődik a 3-as metró részleges felújítása.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Richárd

Titkos kommunikációs stratégia oldalanként 450 ezerért Cegléden

A város fideszes önkormányzata hivatalosan üzleti érdekből rejtegeti méregdrága tervét.

Tompos Ádám, Schuszter Csaba

„Jelentsen fel, úgysem fog történni semmi”

A Központi Nyomozó Főügyészség előtt a fideszes „jelölt” karácsonyi csomagjának ügye.

Majláth Ronald

Szélesedő szakadék, és egy elveszett nemzedék

Egyre nehezebb tapasztalatlan fiatalként boldogulni a globalizált világban.

Pallagi Marianna

Aggódnak a magyarok, amiért ukrán katonákat telepítenének Kárpátaljára

A helyi magyarok úgy vélik, hogy a nacionalisták után a frontot megjárt harcosok is célba vennék őket.