Elengedték az óbudai macskakínzás gyanúsítottjait

MN

2017. augusztus 7., hétfő 20:28, frissítve: kedd 07:15

Nem került rács mögé az a két ember, aki a gyanú szerint brutálisan megkínozott egy macskát Óbudán – tájékoztatta a Fővárosi Főügyészség hétfőn a 24.hut. Az ügyészség a rendőrség előzetes letartóztatást kezdeményező indítványát „a rendelkezésre álló adatok, bizonyítékok között mutatkozó ellentmondások miatt” utasította el. Közölték: a gyanúsítottak tagadták a bűncselekmény elkövetését. Az ellentmondások tisztázása a további nyomozás feladata.

A brutális állatkínzásra múlt héten derült fény, az élve megnyúzott macskát az Állatmentő Szolgálat Alapítvány próbálta megmenteni. A sérült állatot a III. kerületi Szomolnok utcában találták meg, egy autó alatt lapult. Azt írták: az állatorvosok megerősítették a szándékosságot, szabályos nyúzás nyomai vannak a macskán, aki megtalálásakor még életben volt. Az állat végül az orvosi ellátás ellenére elpusztult.

A rendőrség vasárnap közölte, egy 38 éves semjéni férfit és a 24 éves mezőzombori fiatalt fogtak el, akik megalapozottan gyanúsíthatók az állatkínzással. Kihallgatásuk után mindkettejüket őrizetbe vették, de most szabadon távozhattak.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.