Elfogadta a Fidesz-közeli plakátcég ajánlatát az LMP

MN

2018. február 21., szerda 16:26, frissítve: szerda 17:00

800 óriásplakáton és 300 citylighton hirdeti magát az LMP a választásokig – írja a Hvg.hu. A portál szerint a plakáthelyeket közvetítő, Fidesz-közeli Odex ajánlott fel plakátolási lehetőséget az ellenzéki pártoknak, nem túl előnyös feltételekkel, a pártok értelmezése szerint a cég lényegében egyedül dönthetett volna, hol lesznek a plakátok.

Az LMP és az MSZP levélben kért pontosítást, majd utóbbi párt elnöksége úgy döntött, Fidesz-közeli céggel nem szerződnek. A DK és a Jobbik eleve elutasító volt, ahogy az Együtt is. A Hvg.hu-nak egy névtelenséget kérő LMP-s politikus azt mondta, csak azok után a helyek után fizetnek, amit ők választottak ki. „Ezek nem nagyon jó helyek, de nem is fostaliga” – fogalmazott.

Azt, hogy itt nem a legjobb helyekről lehet szó, az ár alapján egy másik párt politikusa is megjósolta. A Fidesz is ezen a cégen keresztül hirdet, az általuk nyilvánosságra hozott szerződésből ki lehet számolni az árat, ami jóval magasabb az ellenzéknek ajánlott 40 ezer forint plusz áfás plakáthelyeknél, amiben az előállítás költsége még nincs benne – teszi hozzá a portál.

A DK ügyvezető alelnöke, Molnár Csaba azt mondta, ők nagyjából 150 plakáthelyről tárgyalnak még nem Fideszhez köthető cégekkel, de szerződést nem kötöttek.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.