Elhunyt Barsiné Pataky Etelka volt EP-képviselő

MN

2018. február 5., hétfő 10:14, frissítve: hétfő 13:42

Vasárnap, életének 77. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt Barsiné Pataky Etelka korábbi diplomata, fideszes európai parlamenti képviselő, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke. Haláláról a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség hétfői közleménye adott hírt. A Fidesz az elhunytat saját halottjának tekinti. Temetéséről később gondoskodnak.

Barsiné Pataky Etelka 1990-ben az MDF színeiben kezdett politizálni a fővárosi közgyűlésben, később országgyűlési képviselő is volt. 2000 és 2003 között Magyarország bécsi nagyköveteként szolgált, majd 2004-ben a Fidesz listáján szerzett európai parlamenti mandátumot. 2009-ben választották a Magyar Mérnöki Kamara elnökévé. 2010-ben az Európai Unió Duna Régió Stratégiáért felelős kormánybiztossá nevezték ki.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.