Elhunyt Rozgonyi Ernő, a MIÉP pénzügyminiszter-jelöltje

MN

2018. március 5., hétfő 12:47, frissítve: hétfő 13:08

Tragikus hírről ad tájékoztatást a MIÉP a Facebook-oldalán. Mint írják, vasárnap éjjel tragikus hirtelenséggel elhunyt Rozgonyi Ernő közgazdász, a párt országgyűlési képviselője, tanácsadója, aki a tavaszi választásokon a MIÉP óbudai képviselőjelöltjeként indult. Szombat éjszaka lett rosszul, majd a székesfehérvári kórházba szállították, ahol egy nap után elhunyt. Kedden reggel akarta leadni a csaknem 800 támogató aláírását az óbudai Városházán.

A politikus feleségét nem értesítette a kórház, így csak másnap, látogatásakor szembesült vele, hogy férje elhunyt. Halála körülményei kivizsgálásra szorulnak – jegyzi meg a MIÉP közleménye.

A pénzügyminiszter-jelölt magas rangú katonacsaládban Budapesten született 1933. augusztus 16-án. Sorkatona volt, amikor 1956. október 24-én az OLLEP Építő Törzs tisztjei bezárták a körletbe, majd november 4-én a szovjet Vörös Hadsereg lefegyverezte, másnap szélnek eresztette a büntető-építő század valamennyi tagját. A hadseregben megismerte a kommunisták züllöttségét és bűnszervezeti működését. 1966. október 16-án lett a Pénzügyminisztérium alkalmazottja, ahol építőipari pénzügyi kérdésekkel foglalkozott. 1992 tavaszán a Kincstári Vagyonkezelő gazdasági igazgatójává nevezték ki. 1998–2002 között a Magyar Igazság és Élet Pártja országgyűlési képviselőjeként frakcióvezetői és szakbizottsági feladatokat látott el.

A párt elnöksége megdöbbenve értesült a szomorú hírről, és kimondja mindazok felelősségét halálában, akik életét úgy a múltban, mint a jelenben megnehezítették – jegyzik még meg a közleményben. 

A Magyar Igazság és Élet Pártja saját halottjának tekinti Rozgonyi Ernőt.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.