Elítélték a Fidesz ifjúsági tagozatának volt elnökét

Győr Ágnes

Győr Ágnes

2017. január 7., szombat 16:09, frissítve: vasárnap 10:30

Elítélték a Fidesz ifjúsági tagozatának korábbi, pénzhamisítással vádolt tagját. Veress Áronra egy év 6 hónap börtönbüntetést szabott ki a Pesti Központ Kerületi Bíróság – tudta meg lapunk a Fővárosi Törvényszéktől. A tájékoztatás szerint a november 23-án megszületett ítélet jogerős, azaz úgy tűnik, a döntés ellen nem fellebbezett a vádlott.

A fiatalember, aki korábban egy ideig a Fidesz ifjúsági tagozatának volt az elnöke, 2015 februárjában bukott le, miután a Keleti pályaudvarnál megpróbált beváltani egy hamis százeuróst. A pénzváltó észlelte, hogy a bankjegy hamis, és bár Veress Áron el akart menekülni, a rendőrök elfogták. Ruházatának átvizsgálásakor további hamis bankjegyeket találtak nála, majd lakásán 297 – feltehetően hamis – száz-, valamint öt húszeurós bankjegyet foglaltak le.

A fiatalember elismerte a bűncselekményt, és azt állította, hogy tartozás fejében kapta a pénzt egy moldovai férfitól. A bíróság 2015. február 6-án elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását, időközben azonban szabadlábra helyezték.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2017.01.07.

A szerkesztő ajánlja

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top-20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.