Elkallódott uniós felzárkóztatási támogatás masszázsra, Oravecz Nóra-előadásra

MN

2017. november 18., szombat 11:22, frissítve: szombat 18:23

Az Európai Unió társadalmi felzárkóztatásra adott pénzét a szabolcsi Gávavencsellőn furcsán kreatív módon használták. Az eredetileg a szegregáció felszámolására juttatott 135 millió forintos támogatásból ha hátrányos helyzetűek mosási, tisztálkodási és főzési lehetőségeinek megteremtésére ugyan nem, de masszázsra, léleksimogató beszélgetésekre, életkedv-előadásra, biorezonancia mérésre és farsangi bulira is telt. Ebből finanszírozták Oravecz Nóra előadását is. 

A meglepő költéseket a Hír TV Célpont című műsorának stábja leplezte le.  Gávavencsellő polgármestere, Vojto Mihályné a felzárkóztatási programról érdeklődő újságírót először sértegetni kezdte, később kitessékelte a hivatalából. Annyit ugyanakkor elmondott, hogy az uniós projekt tételeivel nem volt gond a 2015-ös ellenőrzésen. A Hír TV ezzel szemben, a birtokába jutott dokumentum alapján kiderítette, hogy ennek fele sem igaz, sőt az unió 12 millió forint visszafizetésére kötelezte az 4000 fős falu önkormányzatát. A projekt kétes kivitelezéséhez hozzátartozik még, hogy elvileg létesült három szociális-közösségi ház is. A Célpont stábja ebből egyet talált nyitva, melynek hátsó udvarában egy sertéstelep működött.

 

 

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.