Elküldi beszámolóját az EP-nek a fővárosi metrókorrupciós munkacsoport

MN

2017. november 24., péntek 11:20, frissítve: péntek 11:31

A 4-es metró beruházásához kapcsolódó korrupciót vizsgáló fővárosi munkacsoport elküldi jelentését az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottságának.

Kocsis Máté, a Fidesz budapesti elnöke pénteken budapesti sajtótájékoztatón közölte: tekintettel arra, hogy az EP bizottsága a jövő héten tárgyalja a Csalás Elleni Európai Hivatal Magyarországgal kapcsolatos vizsgálatait, a fővárosi Fidesz arra kérte a munkacsoport vezetőjét: küldje el a Fővárosi Közgyűlés által elfogadott jelentését a testületnek – írja az MTI.

A vizsgálati anyagot angol nyelven, elektronikus formában küldik el pénteken az ellenőrző bizottság tagjainak – tette hozzá.

A nyomozóhatóságok az Alstom-ügyben 2011-ben indított büntetőeljárást most éppen december 3-ai határidővel folytatják. A metrószerződések ügyében 2010-ben elrendelt nyomozást korábban már lezárták, ám az OLAF-jelentés alapján Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter feljelentése alapján az idén januárban kezdődött eljárást legutóbb 2018. január 28-áig meghosszabbították.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.