Élő adásba hívták a Jobbik-szóvivőt, alaposan kiosztotta a köztévét

Két év után először szerepelt jobbikos politikus az M1-en, máris eltüntették

MN

2018. március 21., szerda 13:01, frissítve: szerda 19:04

Huszonhárom országos pártlistát vettek nyilvántartásba az április 8-ai országgyűlési választásokra. A parlamenti frakcióval rendelkező pártok ezekben a napokban 5-5 percben ismertethetik programjukat a kézmédia élő adásában.

A Jobbik öt percét az M1 hírcsatornán rendhagyó módon használta fel Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője kedd este, mert bár a párt korábban már nyilvánosságra hozta 64 oldalas politikai programját, ezt a rövid időt a politikus méltatlanul kevésnek tartja arra, hogy az ország irányításával kapcsolatos elképzeléseikről beszéljen.

Nagyságrendileg két év után jutottam be újra a köztelevízió stúdiójába

– ütötte fel monológját az ellenzéki párt parlamenti képviselője, példátlannak, felháborítónak és elfogadhatatlannak nevezve azt, ami a Fidesz–KDNP kormányzata idején köztájékoztatás címén zajlik „a Fidesz–KDNP nyomására, hatására és eszközeként”.

Mint elmondta, a Jobbikról 0-24 órában megy a hazudozás anélkül, hogy őket az adófizetők pénzén működtetett közszolgálati televízióban meghallgatnák. Szerinte nem mehet tovább, hogy a Jobbik nem reagálhat a vádakra és hazugságokra.

Részletekbe menve kifejtette, a Médiatanács vezetőjét egy személyben nevezte ki Orbán Viktor 9 évre, tagjai között pedig csak a Fidesz delegáltjai ülnek, hiába is lehetne tőlük elvárni, hogy a kormánypártok elleni panaszokat befogadják.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Ha a magyar emberektől azt várjuk, hogy felelősen tudjanak dönteni, akkor ehhez nélkülözhetetlen az, hogy a megfelelő információkat számukra biztosítsák.

Úgy véli, hogy ha egy ellenzéki politikus valamely kormánypártira rossz fényt vető, köztörvényes bűncselekményre vagy visszásságra utaló felszólalással jelentkezik, máris beindul a karaktergyilkosság.

Mirkóczki beszüntetné a közszolgálati médiában zajló félelemkeltést és agymosást, szerinte vissza kell adni a sajtó munkásainak a szabadságot, azt a szakmai keretet, amiben a munkájukat végezni tudják. Ez a valódi tétje szerinte a 2018-as választásnak, hisz az újságírók munkája segít az embereknek jó döntést hozni. – Ez nem szolgáltatás, ez nem információátadás, hanem a kormány pressziójára végrehajtott kormánypropaganda. Szembefordítják az időseket a fiatalokkal, a határon túli magyarokat az anyaországiakkal, nyugdíjasokat a dolgozókkal.

Az 5 perces adást itt lehet megtekinteni, igaz, szerda kora délután egy időre törölték a hirado.hu-ról, majd visszakerült (ezért a cikk egy korábbi változatában azt írtuk, törölték – a szerk.). A Jobbik Youtube-csatornája ugyanakkor a biztonság kedvéért megőrizte: 

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.