Előzetesben a győri gyilkosságok gyanúsítottja + Videó + Képek

PR

2012. április 25., szerda 11:08

Előzetes letartóztatásba került az a 34 éves férfi, akit a vasárnap délelőtti győri kettős gyilkosság elkövetésével gyanúsítanak. A férfi ügyvédje közölte: fellebbeztek a határozat ellen.

A Győri Városi Bíróság szerda reggel előzetes letartóztatásba helyzete azt a 34 éves helybeli férfit, akit a vasárnap délelőtti kettős gyilkosság elkövetésével gyanúsítanak. A döntés meghozatala után Faragó Péter, a gyanúsított ügyvédje újságíróknak nyilatkozva azt mondta: ő és védence is megfellebbezte a határozatot, álláspontjuk szerint a lövések jogos védelmi helyzetben dördültek el.

Fotó: MTI


P. Lajos jogi képviselője újságíróknak nyilatkozva azt közölte: a nyomozás feladata lesz feltárni, mennyiben valósult meg ez a helyzet, azt azonban elmondta, hogy a későbbi áldozatok az ügyfelét és annak családját érintő súlyos fenyegetéseket tettek. Kérdésre válaszolva jelezte: a férfit – aki eddig fogdában volt – a nap folyamán szállítják át büntetés-végrehajtási intézetbe.

Máté Kinga, a Győri Törvényszék szóvivője azt közölte: a több emberen elkövetett emberöléssel gyanúsított férfit, aki beismerő vallomást tett, azért helyezte a bíróság előzetes letartóztatásba, mert a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlya miatt fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. „Megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított, szabadlábon hagyása esetén, a tanúk befolyásolásával vagy más módon megnehezítené a bizonyítási eljárást” – tette hozzá, jelezve: a fellebbezések miatt a döntés nem jogerős.


A gyanúsított a rendőrség korábbi közlése szerint vita után sörétes fegyverével sebzett halálra két embert. A Bercsényi ligeti vendéglátóhely tulajdonosa haragos viszonyban volt áldozataival, akik szombat este többekkel az ő presszójában szórakoztak. Hajnalban a tulajdonos kitette az utcára a társaság néhány hangoskodó tagját. A két későbbi áldozat emiatt ment vissza vasárnap délelőtt „felelősségre vonni” a presszóst, aki az utcán lőtte meg őket engedéllyel tartott puskájával.

Fotó: MTI

 

Kriminalisztikai és kriminológiai szempontból is elemzi a rendőrség az elmúlt két hétben történt gyilkossági ügyeket. Szakemberek szerint az elmúlt években nem emelkedett az erőszakos bűncselekmények száma, hanem súlyosabbá váltak az elkövetési módok, és ennek az okát a társadalmi változásokban kell keresni.

A hétvégén számoltunk be a Balatonakarattyán elkövetett gyilkosságokról, melyek hátterében szerelemféltés állhatott.

Április 18-án három soproni középiskolás fiatal brutális kegyetlenséggel végzett két férfival az egyik helyi lőtéren.

Egy férfi négy családtagját ölte meg Kulcson április elején. Az ámokfutó édesanyját, lánytestvérét és egy közeli rokonát is megsebesítette.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.