Eltávolítanák a pátyi polgármestert

MNO

2009. június 23., kedd 18:49

Sorozatos jogszabálysértésekre hivatkozva Bognár András (független) pátyi polgármester felfüggesztését, illetve tisztségéből való eltávolítását kéri a helyi képviselő-testület az illetékes megyei bíróságtól – a település honlapjára feltett információt Páty alpolgármestere is megerősítette.
Michels Gábor a képviselő-testület által alakított vizsgálóbizottság megállapításaira, illetve a jogi szakvéleményre hivatkozva annyit közölt, hogy a testület valóban jogi útra kívánja terelni a polgármester ügyleteit. Mint mondta, ezek egyike egy önkormányzati telek 45 millió forintért történő eladása testületi felhatalmazás nélkül. Az alpolgármester hozzátette: az ominózus telek rá két napra 90 millióért cserélt gazdát. Szó van egy iskolaépítés állítólag polgármesteri mulasztás miatti meghiúsulásáról és egyéb ügyletekről is.

Michels Gábor – aki elmondása szerint sajnálja a történteket – közölte: a felkért szakértő most állítja össze a bíróságnak szánt anyagot. Ha bebizonyosodnak a benne foglaltak, a polgármestert a testület kérésére felfüggeszthetik.

Bognár András, Páty polgármestere az MTI-nek azt mondta: egy hetedik éve folyó embervadászat újabb állomásához érkezett az ellene folytatott gyűlölethadjárat. Szerinte sokaknak azért van útjában, mert egyik pártba sem állt be. Megjegyezte: nem kívánja magát az eljárást minősíteni, de elgondolkodtató, hogy ma Magyarországon egy polgármesterrel elvileg bármit meg lehet tenni.

A polgármester hozzáfűzte: vele senki sem tárgyalt a szóban forgó kezdeményezésről, fegyelmi eljárás sincs vele szemben folyamatban. Mint mondta: bízik abban, hogy a bíróságon értelmes emberek döntenek majd az ügyről.

(mti)

A szerkesztő ajánlja

Szabó Zs. László

Fideszes politikus édesanyja teheti ki a bérház lakóit

Az új, 82 éves tulajdonos fia is tagja volt annak a miskolci önkormányzati bizottságnak, amely az ingatlan eladásáról döntött.

Molnár Richárd

Átjáróház a letelepedési kötvényprogram? Csak húszan buktak el a sok ezerből

Nehéz volt megbukni a nemzetbiztonsági vizsgálatokon a letelepedési kötvényeseknek.

Kerekes Zsolt

„Orbán Viktor tisztában van vele, hogy nagyobb valószínűséggel veszíteni fog”

Az elégtétellel való fenyegetés azt mutatja, a választás utánra is ki van tűzve a feladat: összetartás, ellenállás, visszavágás.

Grimm Balázs

Egy édesanya és az ő halálos beteg kisfia, akiket magára hagyott az állam

Az olcsó gyógyszereket megkapják támogatottan, a drágákat nem, miközben 74 ezer forintból próbál megélni a kis család.