Eltűntek az egyenruhások, kirajzottak a drogosok a Hős utcából

2017. szeptember 5., kedd 16:05, frissítve: szerda 10:36

„Nem vagyok csöves, de tudnál segíteni, van pénzem, de édesanyámat agyvérzés érte” – lépett mellém egy zavartnak tűnő fiatal a Stadionok buszállomásnál. Szavai azért leptek meg, mert másfél hete a kéregetős szövegek egyik változatát sem lehetett hallani a környéken. Augusztus végén ugyanis ellepték a rendőrök a fővárosi 1-es villamos Stadionok és Hős utca közötti szakaszát, ezzel egy kis időre kifüstölték a drogosokat az egyik legforgalmasabb metrómegálló, illetve egy központi villamosvonal környékéről. Az 1-esen is békés volt a hangulat, időközönként sem ordibáltak a drogtól bódult fiatalok.

Ám az idill hamar szertefoszlott. Alighogy eltűntek a rendőrök, visszatértek a kábítószertől bódult fiatalok is. Kedd dél után egyetlen egyenruhással sem találkoztunk az érintett szakaszon, se a villamosmegállókban, sem a Puskás-stadion környékén. Annál több herbálos koptatta viszont a placcot vagy pihent meg a padon, hogy meggyúrjon egy füves cigit.

Csupán negyedórát utaztunk kedden az 1-es villamoson, és a rendőri jelenlét híján a Hős utcánál legalább három herbálos pattant fel a járműre, kábítószergyanús csomagot szagolgattak, és örvendeztek, hogy milyen jó anyagot sikerült beszerezniük. Egy héttel ezelőtt ennek nyomát sem láttuk.

Augusztus utolsó hetében ugyanis minden megállóban posztolt legalább két rendőr, a hírhedt Hős utcánál is egyenruhások álltak, ahogy a drogtanyává lett utca bejáratát is rendőrök őrizték. Meg is lett az eredménye a nagy rendőri készültségnek. Kilenc nap alatt összesen 81 főt állítottak elő a Stadionok és a Hős utca által határolt környékről.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

A hatalmas rendőri jelenlétre mindenképp szükség volt. Az utóbbi időkben döbbenetes jelenetek zajlottak le az 1-es villamos ezen szakaszán. Hetekkel ezelőtt egy kutyát rúgtak le a gazdája mellől a járműről. Később egy holttestet találtak a Puskás Ferenc Stadion metrómegállónál, majd néhány óra leforgása alatt tizennyolc fiatalt vittek kórházba egy új, nemrég az utcákra kerülő dizájnerdrog miatt.

Cikkünk megjelenését követően a BRFK közölte, az említett területen a rendőrség a szükséges erőkkel, eszközökkel biztosítja a rendőri jelenlétet. Akciójuk nem ért véget, továbbra is járőröznek a területen.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.