Emmi: Megengedhetetlen a "hazugságokkal teli" szocialista kampány

2013. szeptember 20., péntek 21:50

A pedagógushivatást támogató előmeneteli rendszer bevezetésével a kormány kiszámítható és biztonságos életutat, tisztességes bérezést biztosít az óvodapedagógusoknak, tanítóknak, tanároknak – áll az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) köznevelésért felelős államtitkárságának közleményében.

Az államtitkárság tájékoztatása szerint az új bérrendszer véget vet annak a megalázó gyakorlatnak, hogy a pedagógusok azonos munkájukért különböző fizetést kapnak, és felszámolja az aránytalan, minőséget rontó túlmunka vállalásának lehetőségét.

Mint közölték, a Nemzeti Pedagógus Kar megteremti a lehetőségét annak, hogy a pedagógusok hivatását érintő, munkájukat szabályozó törvénytervezeteket, jogszabályokat a legilletékesebbek, maguk a pedagógusok véleményezzék, az oktatást irányító miniszter szakmai partnereként jogszabályok készítését, módosítását kezdeményezzék.

Az MSZP korábban „ízléstelennek és megalázónak” nevezte, hogy a pedagógusok az életpályamodellhez illeszkedő átsorolásuk aláírásával automatikusan a Nemzeti Pedagógus Kar részévé válnak. Kunhalmi Ágnes, a szocialista párt elnökségi tagja pénteki sajtótájékoztatóján bírálta a kötelező kamarai tagságot, amellyel szerinte azt ismeri el az oktatási kormányzat, hogy a tanárok maguktól nem lépnének be a szervezetbe.

Az államtitkárság közleményében megengedhetetlennek nevezte azt a „hazugságokkal teli” kampányt, amelyet azok a politikai erők indítottak, amelyek – mint fogalmaztak – százával zárták be az iskolákat, több mint tízezer pedagógust bocsátottak el, elvonták a 13. havi bérüket, semmibe vették a pedagógusok véleményét.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.