Emmi: Megengedhetetlen a "hazugságokkal teli" szocialista kampány

2013. szeptember 20., péntek 21:50

A pedagógushivatást támogató előmeneteli rendszer bevezetésével a kormány kiszámítható és biztonságos életutat, tisztességes bérezést biztosít az óvodapedagógusoknak, tanítóknak, tanároknak – áll az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) köznevelésért felelős államtitkárságának közleményében.

Az államtitkárság tájékoztatása szerint az új bérrendszer véget vet annak a megalázó gyakorlatnak, hogy a pedagógusok azonos munkájukért különböző fizetést kapnak, és felszámolja az aránytalan, minőséget rontó túlmunka vállalásának lehetőségét.

Mint közölték, a Nemzeti Pedagógus Kar megteremti a lehetőségét annak, hogy a pedagógusok hivatását érintő, munkájukat szabályozó törvénytervezeteket, jogszabályokat a legilletékesebbek, maguk a pedagógusok véleményezzék, az oktatást irányító miniszter szakmai partnereként jogszabályok készítését, módosítását kezdeményezzék.

Az MSZP korábban „ízléstelennek és megalázónak” nevezte, hogy a pedagógusok az életpályamodellhez illeszkedő átsorolásuk aláírásával automatikusan a Nemzeti Pedagógus Kar részévé válnak. Kunhalmi Ágnes, a szocialista párt elnökségi tagja pénteki sajtótájékoztatóján bírálta a kötelező kamarai tagságot, amellyel szerinte azt ismeri el az oktatási kormányzat, hogy a tanárok maguktól nem lépnének be a szervezetbe.

Az államtitkárság közleményében megengedhetetlennek nevezte azt a „hazugságokkal teli” kampányt, amelyet azok a politikai erők indítottak, amelyek – mint fogalmaztak – százával zárták be az iskolákat, több mint tízezer pedagógust bocsátottak el, elvonták a 13. havi bérüket, semmibe vették a pedagógusok véleményét.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Hajdú Péter

„Mi vagyunk a legerősebb ellenzéki párt”

A kormány gazdaságpolitikája a multikat segíti a kisvállalkozók helyett. Volner János szerint szó sincs az ország felzárkóztatásáról.

Ruzsbaczky Zoltán

„Ugyanaz az imperializmus, mint korábban” – veszélyesnek nevezték az oroszbarátságot

Óva inti a túl közeli kapcsolattól Magyarországot a varsói külügyminiszter-helyettes. Interjú.