"Ennek most mi értelme?" - Radikális tüntető dobta fejbe a jobbikost

2012. augusztus 8., szerda 13:21

Felvétel bizonyítja, hogy radikális tüntető dobta fejbe Ferenczi Gábor jobbikos országgyűlési képviselőt a párt devecseri demonstrációján. A politikus korábban azt állította: cigányok találták el.

„Gyerekek! A mieink dobtak fejbe! Ennek most mi értelme?” Ezt kiabálja Ferenczi Gábor jobbikos országgyűlési képviselő az ATV felvételén, amelyet a radikális párt devecseri demonstrációján rögzítettek. A politikus állítása szerint a rendőrségen ismeretlen tettes ellen tett feljelentést, a mentőben, ellátása közben pedig azt mondja: fogalma sincs, ki találta fejbe.

Pedig a felvételen látszik, hogy egy kopasz tüntető felkap egy követ, és a romák udvarára hajítja. Őt próbálja leállítani Ferenczi, amikor érkezik a kő, amelyik fejbe találja: jól látszik, hogy egy piros pólós férfi dobja alig három méterről. Ferenczi azonban az eset után azt nyilatkozta, hogy egy ház udvaráról dobáltak köveket a felvonulókra az ott lakó cigányok.

Szabó Tímea, az LMP képviselője arról is beszámolt, hogy a településen megfigyelőként jelen volt pártjuk egyik aktivistája is. A 25 éves lányt, aki az egyik helyi roma család házának udvarán állt, a demonstrálók egyike egy több kilós betondarabbal vállon dobta. Szabó Tímea közlése szerint ha aktivistájuk nem kapja félre a fejét, akkor azt találja el a betondarab. A lány, akinek sérüléseiről látleletet vettek fel, feljelentést tett az ügyben.

A Jobbik és több radikális szervezet részvételével megtartott Élni és élni hagyni – demonstráció a jogos magyar önvédelemért – elnevezésű devecseri demonstráción Ferenczi a halálbüntetés visszaállítása mellett érvelt.

Forrás: atv.hu

A szerkesztő ajánlja

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.