Erdő Péter az őcsényi ügyről: nem tudom

MN

2017. szeptember 30., szombat 16:25, frissítve: vasárnap 10:15

Az emberiség és a föld jövőjéről szóló emberi felelősségről beszél, de a menekültekkel szembeni indulatokról, az Őcsényen történtekről nincs véleménye Erdő Péter esztergom-budapesti érseknek – derül ki a Hír TV beszámolójából.

A televízió stábja azt követően kérdezte Erdő Pétert az őcsényi jelenségről, hogy pénteken Orbán Viktor azt mondta, „semmi kivetnivaló nincs abban, hogy a településen tiltakoznak a migráns gyerekek táboroztatása ellen, mert annyit hazudtak már a magyaroknak migránsügyben, hogy ha azt mondják, hogy gyerekek fognak jönni, arra azt mondja a magyar: először gyerekek, aztán a szülők, aztán családegyesítés, és ott vagyunk a bajban”.

A Hír TV arra volt kíváncsi, hogy az érsek nem tartja-e szükségesnek az egyházi figyelemfelhívást a menekültek ügyében is, de az egyházi vezető nem válaszolt, elment a kamera elől. Annyit mondott: „Ezt nem tudom”.

Terjed a gyűlölet

Vekerdy Tamás lapunknak adott interjújában azt mondta, a politikai szlogenekkel – például a migránsokkal – olyan indulatok szabadulnak fel, amelyeket rá lehet irányítani Sorosra, Brüsszelre. Ezek a folyamatok viszont mind azt jelzik, hogy az agyunk nincs a helyén. A gyűlölet manapság a szavazatmaximálás miatt terjed – Orbán Viktor is ebben utazik –, ami viszont elpusztít egy nemzetet.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.