Erősebb rendőri jelenlét a szolnoki éjszakában

2012. május 3., csütörtök 16:00

Együttműködési megállapodást kötött csütörtökön a szolnoki önkormányzat a helyi rendőrkapitánysággal, hogy a város vendéglátóhelyein és közterületein mind nagyobb számban megjelenő kiskorúakat megvédjék a szórakozás közben rájuk leselkedő veszélyektől.

A gyerekek az utóbbi években szinte tömegesen jelentek meg a szolnoki éjszakában, sokan alkoholt és drogot fogyasztanak – mondta el a dokumentum aláírása alkalmából tartott sajtótájékoztatón Szalay Ferenc fideszes polgármester.

A probléma nem szolnoki sajátosság, és hátterében az egész társadalmat érintő értékválság mellett a család működésének zavarai, az ifjúságvédelem hiányosságai és egyéb okok állnak – tette hozzá.

Czinege László városi rendőrkapitány arról beszélt: a rendőrség mind többször tapasztalja, hogy a fiatalok éjszakai szórakozása bűncselekménnyel végződik. Tavaly ilyen esetek miatt a 14 éven aluliak körében 32 gyermekkorú elkövetővel és 72 sértettel volt dolguk. A 14 évet betöltötteknél 108 elkövetőt és 96 sértettet regisztráltak az elmúlt évben, a bűncselekmények legtöbbje rongálás.

Az együttműködési megállapodásban rögzített feladatterv része a vendéglátóhelyek rendszeresen hatósági ellenőrzése, az üzemeltetők bevonása a Biztonságos szórakozóhely elnevezésű programba. A munkában számítanak a város szülői közösségeinek, családjainak közreműködésére és olyan fiatalokra, akiket kortárssegítőnek képeznek ki. Cél az is, hogy a kritikus éjszakai órákra a fiataloknak olyan programokat állítsanak össze, amelyeken részt venni csábítóbb lehet, mint egy diszkóban való bulizás.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.