Erről Demszkyt, Hagyót és Steinert kell kérdezni

MNO

2015. január 23., péntek 18:19

A Budapest szíve program második ütemének közbeszerzési eljárása 2009-ben, a „Demszky–Hagyó–Steiner-korszakban” történt, ezért őket kell a részletekről megkérdezni – reagált a DK-s Gy. Németh Erzsébet szavaira Kocsis Máté, a főváros önkormányzati és rendészeti tanácsnoka.

Az MTI-hez eljuttatott közleményében a tanácsnok arra emlékeztetett: Tarlós István 2010 októberében lett főpolgármester, és ugyanekkor szerzett többséget a Fidesz–KDNP a Fővárosi Közgyűlésben. A Csalás Elleni Európai Hivatal (OLAF) szabálytalanságokra, illetve csalásokra vonatkozó állítások miatt vizsgálatot folytatott a Budapest szíve belvárosi felújítási projekt közbeszerzési eljárásaival kapcsolatban. A szervezet az MTI-vel pénteken közölte, hogy ajánlásait elküldte az Európai Bizottság illetékes szervezetének, valamint az ügyészségnek, de konkrétumokat nem mondott a vizsgálat eredményéről.

Gy. Németh Erzsébet, a Demokratikus Koalíció budapesti önkormányzati képviselője egy pénteki sajtótájékoztatón pártja nevében arra szólította fel Rogán Antalt, a Fidesz frakcióvezetőjét, volt ötödik kerületi polgármestert, hogy az uniós vizsgálat miatt mondjon le a mentelmi jogáról. A DK elnökségi tagja – aki úgy fogalmazott, hogy az EU nyomoz „Rogán Antal kerületében” – egyúttal Tarlós István főpolgármestert is felszólította, hogy nyilatkozzon az ügyben történt esetleges csalásokról, és minden segítséget adjon meg ezeknek az ügyeknek a kivizsgálásához.

A belvárosi önkormányzat közleményében azt írta: minden szükséges anyagot átadtak a vizsgálatokhoz a csalás elleni hivatalnak, s nem kaptak olyan tájékoztatást, hogy kifogásoltak volna bármit is.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.

Lakner Dávid

Kicsit kívülre kellett szorítani a színészt

A Testről és lélekről című film főszereplője, Borbély Alexandra szerint merni kell nagyot gondolni. Interjú.