Erzsébet-program: újabb üdülési lehetőséget kínálnak diákoknak

PR

2012. augusztus 14., kedd 10:15, frissítve: kedd 11:26

Iskolai csoportok többnapos kirándulásához kíván támogatást nyújtani a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány legújabb pályázatával; az Őszi kirándulás elnevezésű programra alap- és középfokú közoktatási intézmények jelentkezhetnek – tájékoztatta az alapítvány kedden az MTI-t.

Az Erzsébet-program honlapján megjelent felhívás szerint a pályázó intézmények legalább 10, legfeljebb 40 fős, 1–12. osztályosokból álló iskolai csoportok számára nyerhetik el a támogatást, üdülési szolgáltatás formájában. A támogatás tartalma 4 nap (3 éjszaka) időtartamú kirándulási lehetőség teljes ellátással, amely állami tulajdonban lévő Erzsébet-táborokban vehető igénybe legkésőbb ez év október 15-éig, a tanulói önrész gyermekenként ezer forint. Pályázatokat az erzsebetprogram.hu honlapon található elektronikus pályázati adatlap kitöltésével lehet beküldeni szeptember 10-éig.

85 ezer nyaraló

A rászoruló időseket és fiatalokat egyaránt támogatja a kormány az Erzsébet-táborokkal; idén hárommilliárd forintból több mint 85 ezer ember üdültetése válik lehetővé – közölte még július közepén Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

A parlament július 6-án fogadta el az Erzsébet-programról szóló törvényt. Az Erzsébet-program céljai között szerepel, hogy a gyerekek jussanak hozzá az életkoruknak megfelelő egészséges táplálékhoz, a tudás megszerzéséhez megfelelő legyen az egészségi állapotuk, és megilleti őket a regenerációhoz szükséges aktív kikapcsolódás lehetősége is.

Idén mintegy 12 ezer hátrányos helyzetű gyerek jelentkezett Erzsébet-táborba, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány egymilliárd forint értékben meghirdetett pályázati kiírásaira – mondta korábban az Erzsébet-program projektvezetője, Majtényi László a balatonberényi boksztáborban.

Rétvári Bence KIM-államtitkár szerint a privatizációtól menti meg a nehéz sorsú állami és szakszervezeti üdülőket az Erzsébet-program, amelynek keretében idén mintegy 75 ezer ember nyaralhat állami segítséggel. Családot nem egy kormányzati ciklusra vállal az ember – fogalmazott az MNO-nak adott interjúban Rétvári.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.