Évtizedekig zaklatta fiatalkorú tanítványait egy tanár

MN

2017. október 31., kedd 10:09, frissítve: kedd 15:02

Évekig zaklatta bizonytalan, bátortalan hetedikes-nyolcadikos tanítványait egy médiaiskola vezetője, és tanára Sz. Mihály Zoltán. Nagyon ügyelt arra, hogy a kiszemelt áldozat elérje a 14 éves kort – írja a Hír TV honlapja.

„Voltak ölelkezős, lányokkal csókolózós fotók, nyelvnyújtogatós, póló alá nyújtogatós rengeteg. Volt két belsős lány, akinek az volt a dolga, hogy bárhonnan Balatonról, Párkányból, bárhonnan megérkeztek, válogassa le a fotókat. És ki volt adva utasításként, hogy egyetlenegy fotó nem kerülhet föl róla az internetre” – emlékezett vissza Berzsényi Ildikó, a médiaiskolába járó egyik kislány édesanyja a Hír TV Riasztás című műsorának nyilatkozva.

Az édesapa, Illés István arról beszélt, hogy – ahogy a gyerekek hívták – Misi bácsi azokra a lányokra figyelt oda, akik egy kicsit bizonytalanak voltak, hiányzott nekik a szeretet, nem volt esetleg apukájuk, anyukájuk, vagy meghaltak a szüleik.

A tanár a Hír TV szerint úgy bukott le, hogy az egyik szülő meglátta csókolózni egy kislánnyal, majd a család feljelentést tett. A nyomozás során kiderült, hogy Misi bácsi évtizedek óta molesztálhatott hetedikes-nyolcadikos lányokat.

Misi bácsi korábban egy budapesti általános iskola földrajztanára volt, Bánkúti Anitát még ott hálózta be. „Mikor elmúltam 14 éves, három nappal utána vette el a szüzességemet. Addig minden egyéb dolgot, ami éppen azzal nem jár együtt, megcsinált. Akkor arról is beszéltünk, hogy azért ezt se mondjuk el senkinek, mert hogy akkor ebből neki baja lenne” – emlékezett vissza az áldozat, de hozzátette, tanára kínosan ügyelt rá, hogy a kiszemelt áldozat elérje a 14 éves kort, mire szexre kerül a sor. 

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

A pszichiáter szerint a férfinak súlyos személyiségtorzulása van. „Valószínűleg egy magasabb intellektustartományba esik, tehát jó értelmi képességű, ismeri a jogszabályokat, ismerheti a retorziókat, a lebukás utáni következményeket. Tudja, hogy más a büntetési tétele egy 12 év alatti és egy 12 fölötti sérelmére elkövetett cselekménynek. Én ebben nem a pedofília hiányát látom, hanem inkább még egy súlyosabb személyiségtorzulásnak a jeleit is. Ahol a saját későbbi lebukás utáni jogkövetkezményekkel szembeni védelme miatt 13-14 évesekkel követi el a bűncselekményeket” – ismertette Sófi Gyula.

Hogy mi történt még az iskolai táborokban, és hogyan reagált a tanár a vádakra, kiderül a Riasztásból 21 órakor.

A szerkesztő ajánlja

Ficsor Benedek

Távolodás a politikától: a konszolidálódó MMA a Fekete-korszak után

Fekete György távoztával új korszak köszönt az akadémiára, de fiatalok nélkül hosszú távon bajosan működhet a köztestület.

Makrai Sonja, Ficsor Benedek, Vékony Zsolt

Hagyjuk tönkremenni az egyik legnagyobb építészünk műveit

Bierbauer (Borbíró) Virgil irányítása mellett épült újjá Budapest a második világháború után, ma mégis csupán két fő műve őrzi emlékét.

Lukács Csaba

Egy éjszaka a bécsi migránshotelben

Sötétedés után sétáltunk az osztrák főváros azon kerületében, ahol Lázár János fényes nappal is csak halkan mert beszélni.

Kósa András

„Maffiaállamban élünk, erre kellett rájönnünk az elmúlt hetekben”

Szlovákiában mélyreható és a jelek szerint pozitív változások indulhatnak Ján Kuciak újságíró meggyilkolása következtében.