Évtizedekig zaklatta fiatalkorú tanítványait egy tanár

MN

2017. október 31., kedd 10:09, frissítve: kedd 15:02

Évekig zaklatta bizonytalan, bátortalan hetedikes-nyolcadikos tanítványait egy médiaiskola vezetője, és tanára Sz. Mihály Zoltán. Nagyon ügyelt arra, hogy a kiszemelt áldozat elérje a 14 éves kort – írja a Hír TV honlapja.

„Voltak ölelkezős, lányokkal csókolózós fotók, nyelvnyújtogatós, póló alá nyújtogatós rengeteg. Volt két belsős lány, akinek az volt a dolga, hogy bárhonnan Balatonról, Párkányból, bárhonnan megérkeztek, válogassa le a fotókat. És ki volt adva utasításként, hogy egyetlenegy fotó nem kerülhet föl róla az internetre” – emlékezett vissza Berzsényi Ildikó, a médiaiskolába járó egyik kislány édesanyja a Hír TV Riasztás című műsorának nyilatkozva.

Az édesapa, Illés István arról beszélt, hogy – ahogy a gyerekek hívták – Misi bácsi azokra a lányokra figyelt oda, akik egy kicsit bizonytalanak voltak, hiányzott nekik a szeretet, nem volt esetleg apukájuk, anyukájuk, vagy meghaltak a szüleik.

A tanár a Hír TV szerint úgy bukott le, hogy az egyik szülő meglátta csókolózni egy kislánnyal, majd a család feljelentést tett. A nyomozás során kiderült, hogy Misi bácsi évtizedek óta molesztálhatott hetedikes-nyolcadikos lányokat.

Misi bácsi korábban egy budapesti általános iskola földrajztanára volt, Bánkúti Anitát még ott hálózta be. „Mikor elmúltam 14 éves, három nappal utána vette el a szüzességemet. Addig minden egyéb dolgot, ami éppen azzal nem jár együtt, megcsinált. Akkor arról is beszéltünk, hogy azért ezt se mondjuk el senkinek, mert hogy akkor ebből neki baja lenne” – emlékezett vissza az áldozat, de hozzátette, tanára kínosan ügyelt rá, hogy a kiszemelt áldozat elérje a 14 éves kort, mire szexre kerül a sor. 

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

A pszichiáter szerint a férfinak súlyos személyiségtorzulása van. „Valószínűleg egy magasabb intellektustartományba esik, tehát jó értelmi képességű, ismeri a jogszabályokat, ismerheti a retorziókat, a lebukás utáni következményeket. Tudja, hogy más a büntetési tétele egy 12 év alatti és egy 12 fölötti sérelmére elkövetett cselekménynek. Én ebben nem a pedofília hiányát látom, hanem inkább még egy súlyosabb személyiségtorzulásnak a jeleit is. Ahol a saját későbbi lebukás utáni jogkövetkezményekkel szembeni védelme miatt 13-14 évesekkel követi el a bűncselekményeket” – ismertette Sófi Gyula.

Hogy mi történt még az iskolai táborokban, és hogyan reagált a tanár a vádakra, kiderül a Riasztásból 21 órakor.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.