"Ez a magyar baloldal erkölcsi és politikai aljasságáról szól"

2013. április 25., csütörtök 16:53, frissítve: csütörtök 17:11

A baloldali politikusok által „áhított, megszavazott és erőltetett” monitoringeljárás nem Magyarország teljesítményéről, a magyar demokráciáról vagy a valóságról szól, hanem a magyar baloldal erkölcsi és politikai aljasságáról – reagált az MSZP és a Párbeszéd Magyarországért sajtótájékoztatóin elhangzottakra Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője.

Zsigó Róbert csütörtöki közleményében úgy fogalmaz: a magyar jogállamot és a demokráciát azok veszik semmibe, akik úgy akartak manipulálni egy választást, hogy lepaktáltak az alvilággal, akik erőszakos akciókat szerveznek, akik törvénytelenül használják fel mások személyes adatait, akik ellopták a nemzeti vagyont és akik ahelyett, hogy a magyar embereket képviselnék itthon és Európában, mindent megtesznek az ország lejáratásáért. „A magyar baloldal Európa szégyene” – zárja közleményét a Fidesz szóvivője.

Az eset előzménye, hogy az Európa Tanács monitoringbizottsága szerdán 21:20 arányban megszavazta a Magyarország elleni megfigyelési eljárás megindítására vonatkozó javaslatot, a tervezetről a Magyar Nemzet számolt be elsőként. Csütörtökön a szocialista Harangozó Gábor azt mondta, a testület döntése egyértelmű üzenet arra vonatkozóan, hogy Orbán Viktor olyan Magyarországot épített, amely már nem tekinthető demokratikus jogállamnak. A papíron független Karácsony Gergely az Együtt 2014 – Párbeszéd Magyarországért választási mozgalom nevében arról beszélt, hogy a döntés nem Magyarországról, hanem a kormányról szól, az ET nem az ország demokratikus és alkotmányos elkötelezettségét vonja kétségbe, hanem a kormányét.

A tengerészeti témával is baj van
Az Európai Bizottság felszólította Magyarországot, hogy teljesítse a hajók fedélzetén elhelyezett tengerészeti felszerelésekre vonatkozó új szabványokból adódó kötelezettségeit – közölték csütörtökön Brüsszelben.

Forrás: MTI, MNO

A szerkesztő ajánlja

Ficsor Benedek

Távolodás a politikától: a konszolidálódó MMA a Fekete-korszak után

Fekete György távoztával új korszak köszönt az akadémiára, de fiatalok nélkül hosszú távon bajosan működhet a köztestület.

Makrai Sonja, Ficsor Benedek, Vékony Zsolt

Hagyjuk tönkremenni az egyik legnagyobb építészünk műveit

Bierbauer (Borbíró) Virgil irányítása mellett épült újjá Budapest a második világháború után, ma mégis csupán két fő műve őrzi emlékét.

Lukács Csaba

Egy éjszaka a bécsi migránshotelben

Sötétedés után sétáltunk az osztrák főváros azon kerületében, ahol Lázár János fényes nappal is csak halkan mert beszélni.

Kósa András

„Maffiaállamban élünk, erre kellett rájönnünk az elmúlt hetekben”

Szlovákiában mélyreható és a jelek szerint pozitív változások indulhatnak Ján Kuciak újságíró meggyilkolása következtében.