Ez felháborító: Hollikék családi alapítványát is támogatta Soros - Magyar Nemzet

Ez felháborító: Hollikék családi alapítványát is támogatta Soros

2017. július 18., kedd 12:10, frissítve: kedd 16:02

Ha van kíméletlen ostorozója Soros György szellemiségének, szervezeteinek és nemzetközi tevékenységének, akkor az Hollik István.

A KDNP-s képviselő csak 2015-ben lépett a nagypolitika porondjára – azelőtt az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnöke volt – de feltűnése óta Németh Szilárdot is megszégyenítő vehemenciával bírálja Sorost: megesik, hogy egy sajtótájékoztatón tizenkétszer is kimondja nevét, Brüsszelt dróton rángató cselszövőként mutatja a pénzembert.

Soros pénze Nagymarosig is elér

Ehhez képest lehet meglepő, hogy a külföldi milliárdos Hollikék családi alapítványát is támogatta. A képviselő édesanyja, Rendessy Annamária 1995-ben hozta létre a hospice szolgáltatásokkal és mentálhigiénés tevékenységgel foglalkozó, nagymarosi bejegyzésű Pax Corporis Alapítványt.

A civil szervezet sok települési programot szervez, diabéteszklubjuk pedig 1998-ban ötvenezer forintnyi támogatást kapott a Soros Alapítványtól. A megítélt összeg már akkor sem számított túl nagynak, a támogatás igénylésében sincs semmi kivetnivaló – ha valamiért mégis érdekes lehet, akkor az Hollik megalkuvást nem ismerő Soros-ellenessége.

 
Ötvenezer forintot kapott a Hollik István édesanyja által létrehozott alapítvány
 

Minderről a Soros-szervezet tudósított egy korabeli elszámolásában. A korábban háziorvosként dolgozó Rendessy Annamária megkeresésünkre azt mondta, nem is tudott a Soros-támogatásról, azt szerinte a diabéteszklub korábbi, eléggé önjárónak számító vezetője igényelhette.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Levélben fordultunk a kereszténydemokrata politikushoz, hogy tudott-e a Pax Corporisnak juttatott támogatásról, és – tekintve heves ellenérzéseit – családi alapítványuk tervezi-e visszautalni a Magyarország ellenségétől kapott pénzt.

Hollik István válaszában közvetetten elismerte a Pax Corporisnak adott Soros-támogatást - emlékeztetett rá, hogy édesanyja Nagymaroson díszpolgári címet kapott áldozatos munkájáért – majd kicsinyes próbálkozásnak nevezte kérdéseinket: 

 "Lehet, hogy a Soros-hálózat 19 éve 50 ezer forintot adott jótékony célokra, ma viszont már évente több mint 1 milliárddal forinttal támogatja azokat, akik támogatják az illegális bevándorlást, és sorozatosan feljelentik Magyarországot a nemzetközi fórumokon"

- írta a képviselő. A felvetésre, hogy visszafizetik-e a nagymarosi alapítványnak küldött Soros-forrást, Hollik nem reagált.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.