Fantomalapítványt támogatott az SZDSZ

LM

2012. június 23., szombat 05:01, frissítve: szombat 10:56

Egy nem létező fantomalapítványt támogatott több millió forinttal a 2010-es országgyűlési választások után a parlamentből akkor kibukó Szabad Demokraták Szövetsége – írja a Magyar Nemzet.

Szabadai Viktor, a párt ügyvezető alelnöke az Atv.hu-nak úgy nyilatkozott, az Állami Számvevőszék közelmúltban nyilvánosságra hozott vizsgálatából derült ki, hogy a szombathelyi Vészhelyzet Alapítvány 4,5 millió forintos támogatást kapott. A szóban forgó alapítvány azonban nem található meg a bírósági bejegyzésben, még a törölt alapítványok között sem.

Szabadai Viktor felidézte, hogy a támogatás szerepelt a szabad demokraták ügyvivői testülete ülésének napirendjén, és ott a résztvevők úgy döntöttek, hogy a támogatási szerződés megkötését Retkes Attila akkori pártelnökre bízzák.
A történtek kapcsán Szabadai Viktor a napokban feljelentést tett csalás gyanújával ismeretlen tettes ellen a XIV. kerületi rendőrségen. Azért ott, mert 2010 tavaszán még a főváros XIV. kerületében, a Gizella úton volt a szabad demokraták székháza.

Retkes Attila a hírportál megkeresésére leszögezte: nem tárgyalt az érintett alapítvány képviselőjével, mert minden ilyen kérdés a pártigazgató, illetve a párt fizetett apparátusának hatáskörébe tartozott.

További részletek a Magyar Nemzet szombati számában.

Forrás: Magyar Nemzet

A szerkesztő ajánlja

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

Unyatyinszki György

Kósa Lajos édesanyja: Megvettem a fél megyét

Kérdezze a fiamat! Majd megkérem, hogy nyilatkozzon a nevemben – a 82 éves cégvezetőt kérdeztük.